Ücretlerini alamayan 120 Asır Plastik işçisi, fabrikada eylem başlattı

Kartal’da bulunan Asır Plastik fabrikasında çalışan 120 işçi, 20 gün önce işten çıkarıldı. İşçiler maaşlarını ve tazminatlarını alana kadar fabrikadan çıkmama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Kartal’da bulunan Asır Plastik fabrikasında çalışan 120 işçi, 20 gün önce işten çıkarıldı. İşçilerin birer maaşları ve kıdem tazminatları verilmedi. Fabrika sahibi, iddiaya göre işçilere, "Fabrikayı devrettik. Paranızı yeni patron verecek" dedi. 20 gündür muhatap bulamayan işçiler maaşlarını ve tazminatlarını alana kadar fabrikadan çıkmama kararı aldı.

İŞÇİLER: YILLARIMIZI VERDİK BURAYA

İşçilerden Metin Bektaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Biz 20 gündür burada mağduruz. Fabrikaya geliyoruz muhatap yok. Mahkemeye gidiyoruz, muhatap yok. Fabrikanın müdürü geliyor, ‘fabrikayı başkalarına devrettik, haklarınızı onlar veriyor’ diyor. Onları arıyoruz, kimse telefonlarına bakmıyor. Bu kadar insan mağdur. Ne yapacağız? Patronlar Türkiye’ye geldi, saklanıyorlar. Haklarımız verilmediği sürece bu fabrikadan çıkmayacağız. Bu insanların kirası var, çoluk çocuğu var. Hak, hukuk, adalet nerede? Çalışma Bakanlığına sesleniyorum. Gelsin bize sahip çıksın, yeter. 20 gün oldu, çocuk kandırır gibi kandırıyorlar bizi. Hakkımızı versinler." (HABER MERKEZİ)