Uçağı okyanusa düştü, köpeğiyle birlikte yüzerek kurtuldu

ABD'de bir pilot ile köpeği, Santa Monica'dan Long Beach'e doğru yol alırken içinde bulundukları tek motorlu uçak okyanusa düştü. Hafif yaralanan ikili, yüzerek ulaştıkları kıyıda tedavi edildi.

Fotoğraf: Los Angeles Şerif Ofisi - Twitter/X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir pilot, Piper PA-32 tipi tek motorlu uçağının okyanusa düşmesinin ardından köpeğiyle birlikte kıyıya yüzerek kurtuldu.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Los Angeles Şerif Ofisi, dün yaptığı açıklamada, 14 Nisan Pazar günü yerel saatle 17.22'de bir uçağın Los Angeles Trump Ulusal Golf Kulübü'nün karşısında, okyanusa çakıldığı ihbarının yapıldığını bildirdi. Federal Havacılık İdares'nin (FAA) açıklamasına göre, uçak yerel saatle 17.15 sıralarında düşmüştü. Pilot, uçak düşmeden önce motorla ilgili sorun yaşandığını rapor etmişti. 

FAA, SORUŞTURMA BAŞLATTI

İhbarın ardından olay yerine ekipler gönderildi. Uçağın pilotu ve köpeği, uçak düştükten sonra kıyıya yüzmeyi başardı. Olayda hafif yaralanan pilot ve köpeğine burada ihbar üzerine çalışma yürüten ekipler tarafından ilk yardım uygulandı. 

ABD Sahil Güvenliği'nden bir sözcü de Los Angeles Times'a yaptığı açıklamada, pilot ve köpeğinin 'güvenli bir şekilde yüzebildiğini' doğruladı. Gazete, pilotun kaza anında Santa Monica'dan Long Beach'e doğru gittiğini aktardı. Habere göre, uçak olayın ardından battı. FAA'dan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma yürütüldüğü bilgisi verildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)