Üç kardeşin boğularak öldüğü inşaat belediye ve valiliğe ait çıktı

İstanbul Sancaktepe'de 3 kardeşin boğularak öldüğü inşaatın, İstanbul Valiliği ve Sancaktepe Belediyesi’nin temelini attığı Birlik Cemevi şantiyesi olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Sancaktepe’de 7, 9 ve 11 yaşlarındaki 3 kardeşin su dolu temel çukurunda boğularak öldüğü inşaatın AK Partili Sancaktepe Belediyesi ile İstanbul Valiliği’ne ait olduğu, ihale süreci tamamlanmadan ‘göstermelik’ temel atma töreni yapıldığı ortaya çıktı.

7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın, önceki gün sokakta oynarken kayboldu. Aile polise haber verdi. Polis arama başlatırken Gülpembe Sokak üzerinde bulunan inşaattan gelen ihbar üzerine çalışma başlatıldı. Üç kardeşin cansız bedenleri yağmur suyu dolmuş olan temel çukurunda bulundu. 

Üç çocuğa mezar olan ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmayan inşaatın, Birlik Cemevi şantiyesi olduğu ortaya çıktı. Sancaktepe Belediyesi'ne ait çöp alanı olan yer, cemevinin yapımı için tahsis edildi. Ancak ihale süreci tamamlanmadan ‘göstermelik’ temel atma töreni yapıldı. Kazılan yere beton döküldükten sonra hiçbir çalışma yapılmadı. 

İstanbul Valisi Davut Gül de söz konusu inşaatın temel atma törenine katıldı. Valiliğin 30 Temmuz’da cemevinin temel atma törenine ilişkin yaptığı paylaşımında, "Sancaktepe’de Valiliğimiz ve ilçe belediyesince ortaklaşa inşa edilecek Hilal Mahallesi Birlik Cemevi Temel Atma Töreni Valimiz Davut Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz ve Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün katılımı ile gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.

'SÜREÇ DAHA BİTMEMİŞTİ'

Birlik Cemevi Başkanı Korkmaz Şençer, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Burası Sancaktepe Belediyesi'nin çöp depolama alanı. Bu alanda yağmurdan dolayı göl oluştu. Çocuklar top atmışlar, daha sonra içeri girip boğulmuşlar. Böyle elim bir kaza olmuş. Allah bir daha göstermesin. Sancaktepe Belediyesi cemevine tahsis etmek üzere bir temel atma töreni yaptı. İhale ve finansman süreci daha bitmemişti. Bu ay bitecekti.”

Şencer, "İnşat durmuş muydu?" sorusunu ise “Başlamış inşaat yoktu ki dursun. Temel dediğimiz, toprağın üstüne bir beton attık” diye yanıtladı. 

Ne olmuştu?

Hilal Mahallesi Karşıyaka Caddesi üzerinde önceki gün saat 17.00 sıralarında 3 kardeş kayboldu. Sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın kardeşlerden haber alınamaması üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kayıp çocukları bulmak için çalışmalarını sürdürürken, aynı mahallede Gülpembe Sokak üzerinde bulunan inşaatın bekçisinin ihbarı üzerine burada çalışma başlatıldı. 

İtfaiye ekipleri inşaatın temelindeki suyu tahliye ederken, çalışmalar sonunda 3 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.