Üç kadını öldüren Necati Akpınar'a ağırlaştırılmış müebbet

İlk eşini bıçakla, ikinci eşini ütüyle, Covid-19 tedbirleri kapsamında serbest bırakılınca Mutlu Menekşe'yi de işkenceyle öldüren Necati Akpınar'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa Saruhanlı'da 38 yılda iki resmi nikahlı eşini öldüren, 2020 yılında da Mutlu Menekşe'yi öldürüp gömen Necati Akpınar, (48) ilk duruşmada indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıdı.

Saruhanlı'da yaşayan Alev Sevindik, geçen yıl 31 Aralık saat 02.00 sıralarında eşiyle Saruhanlı Polis Merkezi'ne gidip babası Necati Akpınar'ı birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe'nin cesedini İstasyon Mahallesi'ndeki evinin 50 metre ilerisindeki metruk bir eve gömdüğünü ihbar etti. Yapılan araştırmada polis, çukurda Menekşe'nin cesedine ulaştı. Menekşe'nin birlikte yaşadığı Necati Akpınar gözaltına alınıp tutuklandı. 

Akpınar'ın 1984 yılında ilk eşi Emine Akpınar'ı bıçaklayarak, 2003 yılında ise ikinci eşi Fatma Akpınar'ı ise ütüyle yakarak öldürdüğü ortaya çıktı. Akpınar'ın 2020 yılında Covid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edildiği, olaydan yaklaşık 1 ay önce de Mutlu Menekşe ile dini nikahlı yaşadığı öğrenildi.

Mutlu Menekşe için Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi raporunda işkenceyle öldürüldüğü tespit edildi. Akpınar, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eziyet çektirerek kasten öldürme' suçuyla ilk kez hakim karşısına çıktı. DHA'nın haberine göre Akpınar savunmasında suçlamaları kabul etmedi.

Mutlu Menekşe'nin kızı Gaye Yıldız, Necati Akpınar'dan şikayetçi olduğunu belirterek, en ağır cezayı almasını istedi. Gaye Yıldız, "Annem bana bir kişinin yanında çalışacağını, yemeklerini yapacağını söyledi. Beni de çağırdı, gitmedim. Ama annem bu adamın yanına gittikten sonra telefonu sürekli kapalıydı. Sürekli hastaydı, hastaneye gittiklerini söylüyordu ama kayıtlara göre sadece Saruhanlı Devlet Hastanesi aciline 3 kez giriş yapılmış. Anneme bu sürede hiç ulaşamadım. Telefonu da sürekli kapalıydı" dedi.

'BABAMDAN KORKUYORUM' DEDİ, AYRI ODADA İFADE VERDİ

Necati Akpınar'ın kızı Alev Sevindik, babası nedeniyle tanıklık yapmaktan korktuğunu söyledi. Duruşma sırasında ayrı bir odada konuşan Sevindik, "Gittiğimde babam, 'Ben yapmadım' dedi. 'Ambulansı arayalım' dedim ama daha önce iki kadını öldürdüğü için 'İnanmazlar' dedi. Daha sonra zaten babamı ihbar ettim. Kadın zaten bir haftadır yatıyordu, vücudundaki yanıklardan ve morarmalardan dolayı vücudunda darp izleri vardı. 'Bunu götüreceğiz, gömeceğiz yardım edeceksin' dedi. Benim için annemi öldüren kişinin yanında olmak hiç kolay değil. Yanında olmasam kardeşlerime, çocuklarıma bulaşacak. Yanına gelip gitmesem onlara sarabilir" ifadelerini kullandı.

SON SAVUNMA: 'BEN KADIN DÜŞMANI MIYIM?'

Davada mütalaasını veren Savcı, Necati Akpınar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Son savunmasını yapan Necati Akpınar, "Yanıma yüzlerce kadın geldi gitti. Niye başımı belaya sokayım? Niye öldüreyim, ben kadın düşmanı mıyım? Akıl, mantık işi değil öldürmek. Kadını öldürmek için herhangi bir sebebim yok. Benim suçum yok, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Necati Akpınar'a 'kadına karşı eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, 'iyi hal' ve 'takdir indirimi' de uygulanmadı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Mutlu Menekşe'nin ailesinin avukatı Yalçın Arcak, "Günışığı görmemesi için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız" dedi. Mutlu Menekşe'nin kızı Gaye Yıldız, "Bugün buraya başka kadınlar ölmesin diye geldim. İnşallah bu adam gibi kızının da ceza alsın istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mutlu Menekşe ile 10 yıl evli kalan eski kocası Muhterem Yıldız da Afyon'dan duruşmaya geldi. Muhterem Yıldız, "Kızı babasıyla bir olup Mutlu'yu öldürdü. Bu kız halen daha kamuda çalışıyor. Babasına yardım eden kızının da en ağır şekilde ceza almasını istiyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)