Üç golü iptal edilen Göztepe 2-0 yenildi

Gaziantep, Süper Lig'in 24. haftasında sahasında konuk ettiği Göztepe'yi 2-0 yendi. Göztepe'nin iki golü VAR, bir golü ise hakem kararıyla iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantep ile Göztepe karşı karşıya geldi. Gaziantep Kalyon Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetti. 

Karşılaşmanın 30. dakikasında Göztepe oyuncusu Gassama'nın pasında savunma arkasında topla buluşan Ndiaye, kaleci Günay Güvenç'ten kurtardığı topu şık bir şutla ağlarla buluşturdu. Ancak hakem Volkan Bayarslan'ın VAR odasıyla yaptığı görüşme sonrası gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İlk gol 54. dakikada ev sahibi ekip Gaziantep'ten geldi. Maxim'in sağ kanattan kullandığı kornerde, ceza alanı içinde iyi yükselen Djilobodji, yaptığı kafa vuruşuyla kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu.

VAR'DAN İKİNCİ İPTAL

64. dakikada Göztepe'nin bulduğu gol, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Sol kanatta Ndiaye'nin Ertuğrul Ersoy'dan sıyrılarak içeriye çevirdiği topla sağ çaprazda buluşan Halil Akbunar'ın gelişine sert şutunda, meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu. Hakem Volkan Bayarslan'ın VAR incelemesi sonrası bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

75. dakikada Gaziantep, farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen Gaziantep atağında savunmanın arkasına atılan pasta topla buluşan Muhammet Demir, kaleci İrfan Can Eğribayat ile karşı karşıya kaldı. Muhammed'in şutu sonrası top yan direkten döndü. Pozisyonun devamında sol kanattan gelerek şutunu çeken Mirallas, topu filelere gönderdi.

90+6. dakikada gelişen Göztepe atağında ceza alanında topla buluşan Jahovic, karambolde topu soldaki Ndiaye ile buluşturdu. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlara gitti ancak ofsayt gerekçesiyle bu gol de geçerli kabul edilmedi.

'VERİLMEYEN GOLLER ÇOK TARTIŞILACAK'

Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, yenilgiyi hak etmediklerini söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, alınan sonuçtan dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Göztepe camiasından özür dileyen Karaman, "Sonuç, verdiğimiz mücadelenin ürünü değil. Verilmeyen gollerde çok ciddi şekilde tartışılacak pozisyonlar var. Yediğimiz gol öncesindeki pozisyon ofsayttı. Rakibin kalemize 2 şutu var ve 2-0 yenildik. Bu yüzden üzgünüz. Ancak mücadeleden memnunum. Maçın sonucuna etki edecek tüm pozisyonlarda kararlar bizim aleyhimize oldu" ifadelerini kullandı. (AA)