Uber'in siyah büyük taksileri yeniden İstanbul'da

Uber İstanbul'da daha önce kullanılan minibüs tipi siyah araçlarını yeniden hizmete sundu. Siyah taksiler sarı taksilerden yüzde 40 daha pahalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de geçen yıllarda yasaklanan ve açtığı davayı kazanınca yeniden hizmete başlayan Uber, siyah araçlarıyla geri dönüyor. Şirketten yapılan açıklamayla siyah taksilerin yeniden hizmete girdiği duyuruldu.

Şirket açıklamasında "Uber Siyah Taksi İstanbul'da! 8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip araçlarla Siyah Taksi artık Uber ayrıcalığıyla hizmetinizde. Hemen siz de çağırın, daha lüks ve konforlu bir yolculuğun tadını çıkarın!" denildi.

Uber Türkiye'ye geri döndüğünde sarı ve turkuaz taksilere aracılık yapıyordu. Siyah taksiler ise kullanılamıyordu.

SİYAH TAKSİLER DAHA PAHALI

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün (TUHİM) aktardığı bilgilere göre siyah taksi hizmeti sarı ve turkuaz taksilere göre yüzde 40 daha pahalı. Açılış ücreti 11,90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde minimum ücret ise 34 lira.

Uber lüks taksi olarak nitelendirdiği hizmetine ilişkin yasal dayanağı ise şu sözlerle açıkladı: "Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 28.12.2016 tarih ve 2016 / 9-6 sayılı kararı ile düzenlenen siyah renk lüks taksi olarak kullanılabilecek tahditli ticari taksi plakası taşıyan araçlar tarafından sunulmaktadır. Fiyatlandırma İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılmaktadır." (HABER MERKEZİ)