Türkmenistan'da Berdimuhamedov'un yerine 'hazırladığı' oğlu başkan adayı olacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un 'yerine hazırladığı' bilinen oğlu Serdar Berdimuhamedov'un, 12 Mart'taki erken seçimlerde başkan adayı olacağı açıklandı.

Serdar Berdimuhammedov.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erken seçime gitme kararı alınan doğalgaz zengini Türkmenistan'da, Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un bir süredir yerine 'hazırladığı' oğlu Serdar Berdimuhamedov'un başkan adayı olacağı belirtildi. Türkmen haber sitesi Salamnews, Serdar Berdimuhamedov'un 12 Mart'taki seçimlerde aday olacağını teyit ettiğini duyurdu.

64 yaşındaki Gurbangulu Berdimuhamedov, hafta sonunda erken seçim kararı aldığını açıklamıştı. Ülkeyi 15 yıldır yöneten Berdimuhamedov, seçimlerde aday olmayacağını ve 'genç neslin başa geçmesinin önünü açmak istediğini' söylemişti. 

Şu an 'başbakan yardımcısı' olan 40 yaşındaki Serdar Berdimuhamedov'un, babasının yerine seçilmesi bekleniyor. Salamnews'un haberine göre Serdar Berdimuhamedov, iktidardaki Türkmenistan Demokratik Partisi tarafından haber gösterildi.

Görev süresi normal şartlarda 2024'te son bulacak olan Gurbangulu Berdimuhamedov, Türkmenistan'da aynı zamanda başbakanlık ve meclis başkanlığı koltuklarının da sahibi. Berdimuhamedov, görevi bıraktıktan sonra da meclis başkanlığını sürdüreceğinin sinyalini vermişti. Türkmen lider, kısa bir süre içinde milletvekilliği, bakanlık ve valilik görevleri yürüten oğlunu yerine geçirme planlarını da saklamamıştı. (DIŞ HABERLER)