Türkiye'nin ilk 'süper kahraman evreni' geliyor: TRT'de yayınlanacak

Türkiye'nin ilk süper kahraman sinematik evreni T World, TRT'nin dijital platformunda izleyici karşısına çıkacak. Evrenin ilk dizisi "Altay", 2023 yılının ocak ayında yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk süper kahraman sinematik evreni T-World, yayınlanacak ilk dizisi "Altay" ile 2023 yılının ocak ayında izleyicilerin karşısına çıkacak. Günümüzde geçecek olan dizi, TRT’nin hazırlıkları devam eden dijital platformunda yayınlanacak. 

Variety’nin aktardığı habere göre, T-World sinematik evreninin ilk yapımı olacak "Altay", toplamda 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak. Dizinin yönetmenliğini, daha önce Marvel’ın "Agents of S.H.I.E.L.D." dizisi, "Prison Break" ve "Lost" gibi yapımlarda yönetmenlik yapan Bobby Roth üstlenecek. 

Dizide, "Altay" dahil olmak üzere toplam altı süper kahraman yer alacak. Altay’ın yanındaki süper kahramanlar “Su Perisi", "İkizler", "Rumi", "Nazar" ve "İnsan Tamircisi" olacak. Dört kötü karakterin de yer alacağı dizideki karakterler, ölümlü olacak. 

Dizinin yapımına temmuz ayının sonunda başlanması planlanıyor.

T-WORLD SİNEMATİK EVRENİ'NDE 35 SÜPER KAHRAMAN YER ALACAK

T-World evreni, toplamda 35 süper kahramana ev sahipliği yapacak. Hiçbiri ölümsüzlük gibi güçlere sahip olmayacak olan kahramanlar, çevresel sorunlar, savaşlar ve salgınlar gibi olaylara karşı mücadele edecek.

Yapımcı olarak Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş gibi isimlerden destek alacak olan T-World sinematik evreninin yalnızca dizilerden değil, farklı filmler, oyunlar ve grafik romanlardan oluşması planlanıyor. Evrende, süper kahraman konseptleri Bülent Turgut tarafından tasarlanırken, evrenin senaryosunda ise Halid S. Şimşek'in imzası bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)