Türkiyeli sinemacılardan İran'daki protestolara destek: Yanınızdayız, kardeşiniziz

Türkiyeli sinemacılar, Mahsa (Jîna) Amini'nin ölümünün ardından İran'da başlayan protestolara destek için bir imza kampanyası başlattı. 

İran'da ahlak polisi tarafından katledilen Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolar dünya geneline yayıldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İranlı yönetmenler Bahman Ghobadi ve Asghar Farhadi, Mahsa (Jîna) Amini'nin ölümünün ardından İran'da başlayan protestolara destek çağrısında bulundu. Yönetmenlerin çağrısının ardından Türkiye'deki sinemacılar da bir imza kampanyası başlattı. 

İmza kampanyasında, "Hakları için direnirken ölümü göze alan bir halkın onurlu karşı duruşu önünde saygıyla eğiliyor, er geç özgürlüğün galip geleceği umudunu taşıyoruz. Yanınızdayız. Kardeşiniziz" denildi. 

'YANINIZDAYIZ, KARDEŞİNİZ'

"Sinemacılardan Açık Çağrı" başlıklı imza metninde şu ifadeler kullanıldı: 

"İranlı kız kardeşlerimizin maruz kaldıkları baskıya rağmen umut ve kararlılıkla sürdürdükleri özgürlük mücadelesini büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Rejim güçleri tarafından başını örtmediği için dövülerek öldürülen Jîna Mahsa Amini'nin, protesto gösterisinde 6 kurşunla öldürülen Hadis Najafi'nin, bu direnişte hayatını kaybeden İran’ın güçlü, cesur kadın ve erkeklerinin acısını derinden hissediyoruz.

Özgürlük, insanlığın ortak temel değerlerinden en vazgeçilmez olanıdır.

Hakları için direnirken ölümü göze alan bir halkın onurlu karşı duruşu önünde saygıyla eğiliyor, er geç özgürlüğün galip geleceği umudunu taşıyoruz.

Yanınızdayız. Kardeşiniziz.

Türkiyeli Sinemacılar" (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)