Türkiye'den 'yasadışı bağış' soruşturması: Adams'ın elektronik aletlerine el konuldu

FBI, yasadışı bağış iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın cep telefonlarına ve tabletine el koydu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI), seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasadışı bağış alıp almadığı soruşturulan New York'un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams'ın cep telefonlarına ve tabletine el koydu.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Adams'ın siyasi kampanyasının sözcülüğünü yapan avukat Boyd Johnson, Adams'ın elektronik aletlerine 6 Kasım Pazartesi gecesi katıldığı bir etkinliğin ardından el konulduğunu doğruladı. Johnson, "Belediye Başkanı, FBI'ın talebine derhal uyarak elektronik aletlerine kendilerine iletti" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE BAŞKANI'NA HERHANGİ BİR SUÇLAMA YÖNELTİLMİYOR'

Avukat Johnson, konuya ilişkin açıklamasında, "Belediye Başkanı'na herhangi bir suçlama yöneltilmiyor ve soruşturma ile işbirliği yapmaya devam ediyor" dedi.

Daha önce ABD basınına yansıyan haberlerde, New York Belediye Başkanı Adams’ın 2021’deki belediye başkanlığı seçimi kampanyasının, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle, kendi adına siyasi katkıda bulunmak amacıyla başka birisinin parasını yasadışı olarak kullanma yoluyla, işbirliği yapıp yapmadığının soruşturulduğu bildirilmişti. İddianamede Adams’a yönelik bir suçlama yer almadığı da ifade edilmişti.

'BİR KİŞİNİN UYGUNSUZ DAVRANDIĞI ANLAŞILDI'

The New York Times gazetesine göre, Eric Adams’ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs’ın evinde 2 Kasım Perşembe günü sabah saatlerinde arama yapılmıştı.

Kampanya avukatı Boyd Johnson da kampanyanın federal soruşturmadan haberdar olmasının ardından 'bir kişinin yakın zamanda uygun olmayan bir biçimde hareket ettiğinin anlaşıldığını' belirtti. Söz konusu eylem ve davranışın soruşturmayı yürütenlere iletildiğini aktaran Johnson, bu kişinin kim olduğu hakkında ise bilgi vermedi.

ADAMS: GİZLEYECEK BİR ŞEYİM YOK

Eric Adams ise 10 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada, kendisinin de eski bir New York Polis Departmanı (NYPD) mensubu olduğundan hareketle, "Kolluk kuvvetlerinin eski bir üyesi olarak tüm çalışanlarımın kanuna uymasını ve her türlü soruşturma ile tam işbirliği içinde hareket etmesini bekliyorum. Tam olarak böyle yapmayı da sürdüreceğim. Gizleyecek hiçbir şeyim yok" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)