Düzce'de korona virüsü önlemleri: Gelmeyin!

Düzce’de korona virüsü vakalarının artması nedeniyle birçok kamu kurumunda yeni işlem yapılmıyor. Bir apartmanda da kapısına uyarı yazısı yapıştırılarak, "Korona virüsü nedeniyle misafir kabul edilmeyecek. Gelmeyin!" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE- Düzce’de korona virüsü vakalarının giderek artması gerek kamu kurumlarında gerekse vatandaşlarda panik havası yarattı. Düzce Belediyesi'nde korona virüsü tespit edilen personelin bağlı bulunduğu birimlerdeki diğer çalışanlar için evden çalışma sistemine geçildi. Vergi dairesinde de pozitif vaka tespit edilen memurların sayısı artınca birçok bölüm kapatıldı. Tapu Müdürlüğü'nde ise işlem yapılmayacağı, kapısındaki uyarı yazısı ile duyuruldu. 5 memurun korona virüslü olduğu Tapu Müdürlüğü'ndeki uyarı yazısında, “Müdürlüğümüzde korona virüsü pozitif vakaları çıktığından dolayı 11.9.2020 tarihinden itibaren sadece başvuru alınacak olup işlemler yapılmayacaktır. 11.9.2020’den önce başvurusu alınmış ve müdürlüğümüz tarafından işlemleri tamamlanabilmiş ise sadece bu işlemlerin imzası alınacaktır” denildi.

MİSAFİR KABUL EDİLMİYOR

Düzce Şerefiye Mahallesi 1616 numaralı sokakta bir apartmanın giriş kapısında da korona virüsü nedeniyle misafir kabul edilmeyeceği bildirilerek, ‘gelmeyin’ denildi. Sağlık nedenlerinin ileri sürüldüğü yazıda, “Korona virüsü nedeniyle misafir kabul etmiyoruz. Sağlık nedenlerinden dolayı misafir kabul edilmiyor, gelmeyin” ifadeleri kullanıldı.

YURT VE PANSİYONLAR VALİLİK EMRİNE VERİLDİ

Düzce’de korona virüslü ve temaslısı olan kişilerin izolasyona alınmaları için şehirde bulunan tüm yurt ve pansiyonlar Valilik emrine verildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada karara gerekçe olarak, izolasyon kararı verilmiş bazı kişilerin tedbirlere aykırı davranarak ikametlerini terk etmeleri ve bazılarının ise izolasyon koşullarını sağlama imkanı bulunmaması gösterildi. Korona virüslü kişilerin ve temaslısı olan kişilerin karantinaya alınacağı yurtların yönetimini de Valilik yapacak. Bu konudaki açıklama şu şekilde: “Yurt veya pansiyonların yönetimi Vali tarafından görevlendirilecek bir mülki idare amirinin genel koordinasyonunda mevcut yöneticilerle sağlanacaktır. Valilik tarafından gerekirse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da personel görevlendirilmesi yapılarak bu yurt veya pansiyonların personel ihtiyacı karşılanacaktır.” (DUVAR)

Etiketler Düzce salgın korona