'Tarihi eser var' dediler, gasp yaptılar

Ellerinde tarihi eser olduğunu ileri süren 6 kişi bu eserleri satın almak isteyen R.Y.’yi tuzağa düşürdü. Tarihi eserleri almak için Zonguldak’a elen R.Y., bu kişiler tarafından bir ağaca bağlandı, kendisine işkence edildi. Yanında getirdiği para ise gasp edildi.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Ankara'dan Zonguldak'a tarihi eser pazarlığı için gelen 45 yaşındaki R.Y., ismini bilmediği 6 kişi tarafından ormanlık alanda ağaca bağlanarak işkenceye maruz kaldı. Bıçakla yaralanan, çekiçle işkence yapılan tarihi eser kaçakçısının 75 bin lirasını gasp eden altı kişi jandarmanın teknik takibi sonucu yakalandı. Yaşları 20 ile 25 arasında değişen 6 genci, R.Y.’nin arabasından gasp ettikleri cep telefonunun sinyali ele verdi.

TARİHİ ESER SAHTE ÇIKTI

Ali E.

Erkan M.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce meydana gelen olayda, 45 yaşındaki tarihi eser kaçakçısı R.Y., 19 AAZ 943 plakalı aracıyla Ankara'dan Zonguldak'a geldi. Yaklaşık bir aydır, altın olduğu iddia edilen tarihi eser için ismini bilmediği kişilerle İnternet üzerinden pazarlık yapan R.Y., Sapca yolu üzerinden Köroğlu Köyündeki buluşma yerine geldi. Burada kendisini karşılayan 22 yaşındaki Erkan M. İle 21 yaşındaki Ali E. sonradan sahte olduğu öğrenilen tarihi eseri için pazarlık yaptılar.

AĞACA BAĞLAYIP İŞKENCE YAPTILAR

Ellerindeki malzemenin sahte olduğunu öne süren R.Y., Erkan M. ve Ali E. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Erkan M. ve Ali E., yanlarında gelen dört arkadaşıyla birlikte tarihi eser alıcısı R.Y.’yi iple ormanlık alandaki bir ağaca bağladı. R.Y.’yi bıçaklayarak ve çekiçle darp ederek işkence yapan 6 kişi, araçta bulunan 75 bin TL ve Iphone marka cep telefonunu gasp ettiler. Aracın ön ve arka lastiklerini bıçakla keserek anahtarını ormanlık alana atan 6 kişi, Kırat bölgesinden doğru Gelik'e kaçtılar.

CEP TELEFONU SİNYALİ ELE VERDİ

Olayın Jandarmaya intikal etmesi üzerine R.Y.’nin cep telefonu sinyalini takip eden ekipler, Gelik’te yasayan Erkan M. Ve Ali E.’yi yakaladı. Sakarya'ya firar ettiği belirlenen 4 kişininse cep telefonu sinyallerinden yer tespiti yapıldı. Jandarmada ilk ifadeleri alınan 6 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Beycuma M Tipi Ceza evine gönderildi.