Halkların Köprüsü, İsmail Temel’in uğradığı şiddete tepki gösterdi

LGBTİ+ aktivisti İsmail Temel, İzmir'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde polis şiddetine uğradı. Halkların Köprüsü Derneği, Temel'in hak ihlali yaşadığı her noktada yanında olacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Köprüsü Derneği, İzmir'de 5 Ağustos'ta İstanbul Sözleşmesi için yapılan eyleme yönelik polis saldırısında gözaltına alınan İsmail Temel için destek açıklaması yaptı.

Temel'in yanında olmaya devam edeceklerini belirten Halkların Köprüsü Derneği, Temel'in polis tarafından maruz kaldığı ve hak ihlali yaşadığı her noktada yanında olacaklarını belirterek sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Halkların Köprüsü Derneği, yazılı olarak yaptığı açıklamada, polisin, İsmail Temel’i gözaltına aldıktan sonra 18 yaşının üzerinde bir birey olmasını yok sayarak, ailesini aradığını ve Temel'in LGBTİ+ birey olduğunu ailesine ifşa ettiği bilgisi yer aldı.

‘YAŞAMINI İDAME ETTİRDİĞİ ALANLAR POLİS TARAFINDAN ELİNDEN ALINDI’

Temel'in bir yandan polis bir yandan da ailesinin şiddetine maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, "Kendisinin, yaşam hakkı, beden bütünlüğü, özel yaşamının gizliliği, sağlığa erişim hakkı yok sayılmış tüm bunların yanında yaşamını idame ettirdiği alanlar polis tarafından elinden alınmıştır. İstanbul Sözleşmesi'nin önemini ve işlevini alanlarda bir araya gelip anlatmaya çalıştığımız ve tüm engellere rağmen kazanımlar edinmeye başladığımız bugünlerde kolluk şiddeti ile daima karşı karşıya kalmış olmamız bize şunu gösteriyor ki İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmek bireysel ve toplumsal yaşamımız için hayati bir yerde duruyor" ifadeleri kullanıldı.

'LGBTİ+ kimliği nedeniyle ayrıca işkenceye maruz kaldı''LGBTİ+ kimliği nedeniyle ayrıca işkenceye maruz kaldı'