Tarlaya iş makineleri girdi, köylü ayağa kalktı

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde, alınan acil kamulaştırma kararına karşı çıkan mahalleliler eylemlerini sürdürüyor. İş makineleri jandarma eşliğinde tarlalara girince mahalleliler yürüyüş yapıp İstiklal Marşı söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl mahallesinde yaşayanlar Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu için tarım arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkıyor. Jandarma eşliğinde dün sabah saatlerinde tarlalarında iş makinelerinin çalıştığını gören mahalleliler yine eylem yaptı. Çavuşlugöl girişinde TOMA'larla bekletildi iş makineleri ise jandarma korumasında çalıştırılmaya başlandı. Mahalleliler iş makinelerine doğru yürüyüş yaparken jandarma yolu kesince İstiklal Marşı söyledi.

Defalarca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un danışmanını aradığını söyleyen bir mahalleli, "Her gün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un danışmanı Akif Bey’i arıyorum. Bakanın imzaladığı SİT alanı bugün kazılıyor diyorum. Ne olur duyun diyorum. Nasıl duyurayım başka türlü sesimi. Varsa başka yolu söyleyin öyle duyurayım. Bu millet 18 yıldır sizi yalnız bırakmadı. Bir kere bu millet için ne olur gelin burada olun diyorum. Sadece ben yalvarmıyorum, bin tane köylü yalvarıyor. Daha nasıl anlatalım derdimizi” dedi.

38 yaşında olduğunu ve Çavuşcugöl köyünde doğup büyüdüğünü söyleyen bir başka mahalleli, “Milliyetçi bir Türk genciyim. Benim Müslümanlığım da, Türklüğüm de devletine itaat edeceksin diye emreder. Ben itaat ediyorum ama ben bugün devletime, cumhurbaşkanıma küstüm. Bir gün sizi yalnız bırakmadım, bir gün size ihanet etmedim ama bugün devletime küstüm” diye konuştu.

Jandarmanın kalkanlarla yolu kapatarak mahallelinin geçişini engellemesine başka bir mahalleli, “Benim vergimle maaş alan adamları benim karşıma dikiyorlar, yazıklar olsun. Ben bu memlekette alnımın teriyle kaç tane çocuk okuttum” diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılması planlanan kömür ocağı için tarlalarının kamulaştırılmasına karşı gelen mahalleliler, 11 Temmuz’da karayolunu trafiğe kapatmıştı. Eylemlerini sonlandırmaları için bölge halkıyla görüşmeye gelen Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, mahallelilerden birine “Terbiyesizlik yapma lan” demişti. Bunun üzerine bölge halkı kaymakamın sert tavrını yuhalamıştı. Konya Valiliği, Kaymakam Kadiroğlu'nun Valilik emrine alındığını, yerine ise geçici olarak Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın'ın görevlendirildiğini açıklamıştı. Ardından Kadiroğlu, Bilecik Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti.

'Terbiyesizlik yapma lan' diyen kaymakam gitti'Terbiyesizlik yapma lan' diyen kaymakam gitti

Vatandaşa hakaret eden kaymakam terfi ettiVatandaşa hakaret eden kaymakam terfi etti

Etiketler konya köy ılgın