Ürettiği haşhaşı valilik önüne döktü

Çorum Valiliği önüne gelen haşhaş üreticisi tarlasındaki haşhaşların jandarma tarafından imha edilecek olmasını protesto etti. Çiftçi yanında getirdiği bir miktar haşhaşı valilik önüne döktü.

Google Haberlere Abone ol

CORUM - Çorum Valiliği önüne gelen bir çiftçi ürettiği haşhaşın jandarma tarafından imha edileceğini öğrenince valilik binası önüne haşhaş bitkisi döktü. Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığı’nın talimatları doğrultusunda mahsulünün imha edileceğini ifade eden çiftçi, bu duruma tepki gösterdi.

HAŞHAŞ ÜRETİMİ YAPIYORDU

Mecitözü ilçesine bağlı Çitli köyünde kendisine ait arazide haşhaş üretimi yapan Eser Can, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen bildiriyle 8 dönüm ekili arazisinde 4 dönümünün izin alınmadığı gerekçesiyle imha edileceğini öğrenen üretici, Çorum Valiliği bahçesine geldi.

Elinde tırpan ve haşhaşlarla gelen Eser Can, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüşmek istediğini söyledi. Polislerin “Vali bey il dışında” ifadelerine rağmen direnen Eser Can, daha sonra Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Özel Kalem Müdürü Niyazi Kızılırmak ile görüştü.

'HAŞHAŞIMA SAHİP ÇIKIN' DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haşhaş üretimiyle ilgili “üretin” sözlerini hatırlatan Eser Can, “Cumhurbaşkanımız ‘üret’ dedi. Yarın gelip benim haşhaşımı sökecekler. Yazık günah değil mi? Bize neden sahip çıkmıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin Özel Kalem Müdürü Niyazi Kızılırmak ile görüşen mağdur çiftçi, daha sonra polis otosuyla Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürüldü.

Valilikten çiftçiyle alakalı herhangi bir açıklama yapılmazken, çiftçinin valilik önüne döktüğü haşhaşlar polisler tarafından toplandı.