İnci kefalleri su ısındığı için ölüyor

Van'da inci kefalleri öldü. Suyun fazla sıcak olduğu belirlendi. Nedeni araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van Gölü havzasının ikinci büyük gölü olan Erçek Gölü'ne dökülen akarsuda görülen inci kefali balığı ölümlerinin, yüksek su sıcaklığına bağlı olduğu tespit edildi.

Erçek Gölü Gendelova Mahallesi karşısı tren yolu mevkiinde göle dökülen tatlı su kaynağına giren balıkların ölümleriyle ilgili incelenme sürerken, bölgeye giden Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fazıl Şen, incelemelerde bulundu.

KİRLİLİK ANALİZİ YAPILIYOR

Balık ölümlerinin tekrar yaşanmaması için alınan önlemleri yerinde inceleyen ekip, yeni balık ölümlerinin olmadığını da tespit etti. Suyun içerisindeki materyaller ve tatlı su kaynağının etrafında herhangi bir kirletici, kimyevi maddelerin olup olmadığını inceleyen ekiplerin, tatlı su kaynağının farklı noktalarından tekrar aldığı numune, yeni parametreler ölçülmek üzere üniversite laboratuvarına götürüldü.

Yapılan açıklamada, balıkların yüksek su sıcaklığından dolayı öldükleri tespit edildi. Su sıcaklığının olması gereken değerlerden daha yüksek olmasının nedeni ise araştırılıyor. (MA)

Etiketler Van inci kefali Erçek