Antalya’da korona virüsü karantinası

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Zeytinköy bölgesindeki Yeşildere ve Gebizli Mahallelerinin bazı bölümleri bugün itibarıyla karantina altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Antalya Muratpaşa İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Orhan Burhan başkanlığında yaptığı toplantıda korona virüsü kapsamında Zeytinköy olarak anılan Yeşildere Mahallesi’nin tamamı ile Gebizli Mahallesi’nin bir kısmı ikinci bir karara kadar karantinaya alındı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Yeşildere Mahallesi ve çevresinde ikamet eden yurttaşlara yapılan Covid-19 testlerinde pozitif vakaların çıktığı vaka ile temaslılarının aynı mahalle ve farklı sokaklarda ikamet ettiğinin tespit edildiği ifade edildi. Bulaş riskinin yüksek olduğunun belirtildiği açıklamada bölgenin ikinci bir karara kadar karantina altına alındığı ifade edilerek, “Zeytinköy olarak anılan bölgede Yeşildere Mahallesinin tamamı ile Gebizli Mahallesinin bir kısmı 14 Mayıs 2020 tarihinden itibaren ikinci bir karar alınıncaya kadar karantinaya alındı” denildi.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Sınırları belirtilen alanın giriş ve çıkışları sağlık personelleri ve polisler tarafından kontrol altına alınırken, mahallelere giriş ve çıkışlar kapatıldı. Vakalar ile teması tespit edilen vatandaşların 14 gün süre ile tam ev karantinasına alınmasına karar verildi. Bu süreç içerisinde tespit edilecek yeni temaslılara da aynı tedbirin uygulanmasına karar verilen kurul kararında, bir sitede ikamet eden vatandaşların gıda vb. ihtiyaçlarının Muratpaşa Belediyesi tarafından karşılanması kararı alındı. (DUVAR)