Van'da 400 yüksek fatura iptal edildi

Van’da son günlerde ev ve işyerlerine gelen elektrik faturaları abonelere şok yaşattı. Korona virüsü nedeniyle 'kıyasen' gönderileceği açıklanan ve 500 ile 750 TL arasında gelen aylık faturalar üzerine VEDAŞ’tan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Türkiye’de ilk korona virüsü vakasının görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinde hükümet elektrik ve su faturalarında 3 ay boyunca esneklik gösterilmesi kararı aldı. Buna göre elektrik ve su faturalarının ödenememesi durumunda her zaman yapılan kesintiler yapılmayacaktı. Van'da da VEDAŞ, fatura okuma yapmayacağını ama 'kıyasen' fatura göndereceğini açıklamıştı. Fakat gelen faturalar salgın nedeniyle zaten ekonomik olarak zor günler yaşayan aboneleri şaşırttı. Çok sayıda abone geçmiş dönemlere göre çok yüksek olduğunu belirttikleri faturalara sosyal medyada tepki göstererek ödemeyeceklerini açıkladılar.

Salgın süreci nedeniyle zaten zor günler geçirdiklerini belirten Van esnafı da 10 Mart’tan bu yana kapalı olan işyerlerini gelen yüksek faturalara tepki gösterdi. Esnaf işyerleri kapalıyken gelen ve geçmiş dönemlere uygun olacağı açıklanan 'emsal faturaların' şokunu yaşadı.

TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLDİ

Hane ve işyeri abonelerinden bu tepkiler üzerine VEDAŞ söz konusu faturaları iptal ettiğini açıkladı. Yüksek faturaların 'sistemsel bir hatadan kaynaklandığını' açıklayan VEDAŞ, 400 civarında abonenin faturalarının iptal edildiğini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, "Sayaçları okunanlar hariç kapalı esnafa takribi düzenlenen tüm faturalar dün itibariyle iptal edilmiştir. Sistemsel bir hata olmuştur. Halen şikâyet eden abone çıkarsa sistemden kontrol yaptırabilirler" ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)