Karantinadaki köyde taziye çadırı: Vaka sayısı arttı

Koronaya rağmen taziye çadırı kurulan köyde vaka sayısı 43 oldu. Vali ve Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez il merkezinin risk altında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde korona virüslü vaka sayısı arttı. Mahallede virüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen taziye çadırı kurulmuş taziyeye katılan altı kamu çalışanına ceza kesilmişti.

Van Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, 15 olan vakası sayısı 43'e yükseldi. Valilik, "Sağlık ekiplerinin yaptığı çalışmalarda Tekirdağ’dan gelen, Bostaniçi, Yenimahalle ve Ortanca mahallesinde ikamet eden ve taziyeyi kuran Eraygen ailesinden 23 kişide, Arıtoprak, Bostaniçi ve Ortanca mahallesinde ikamet eden Eralan ailesinden 7 kişide, İskele ve Ortanca mahallesinde ikamet eden Acar ailesinden 9 kişide, Ortanca mahallesinde ikamet eden Erçağlar ailesinden 1 kişide, Gürpınar İlçesi Umut mahallesinde ikamet eden Sönmez ailesinden 1 kişide, Bostaniçi mahallesinde ikamet eden Gökçek ailesinden 1 kişide ve Antalya’dan gelen Erdeğer ailesinden 1 kişide olmak üzere toplam 43 kişide koronavirüs tespit edildi" diye belirtirken sağlık taramasının devam ettiğini açıkladı.

Vali ve Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, "Bundan dolayı il merkezinde risk şu anda çok büyük. Çünkü Ortanca Mahallesi'ndeki taziyeye katılanların sayısı çok fazla. Ayrıca bunların içinde kamu kurumunda çalışanlar ve Van merkezde oturanlar da bulunuyor. Bu kişilerin çok kişiyle temas kurduğunu değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalı, çıkmak zorunda kalanlar da mutlaka maske takmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Çünkü Van merkezde risk bugünlerde her zamankinden daha fazla. Tedbirleri elden bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Ortanca mahallesinde vefat eden bir kişi için taziye çadırı kurulmasına izin veren muhtar Mehmet Nuri Yönten görevden uzaklaştırılmış Ortanca Mahallesi ile birlikte dört mahalle karantinaya alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

Van'da taziyeye katılan altı kamu çalışanına cezaVan'da taziyeye katılan altı kamu çalışanına ceza