33 ilde eğitime kar engeli

Ülkede kar yağışı etkili oluyor. Bazı illerin tümünde ve bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aksaray, Bayburt, Erzincan, Diyarbakır, Ağrı, Bingöl, Sivas, Adıyaman, Muş, Dersim, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Kırşehir, Siirt ve Nevşehir genelinde okullar bugün tatil edildi. Okulların dün tatil olduğu Artvin, Van ile Bitlis'in kent merkezi ve Tatvan ilçesinde de bugün eğitim verilemeyecek. Rize, Giresun, Kayseri, Adana, Hakkari, Osmaniye, Hatay, Şırnak, Yozgat, Kahramanmaraş, Ordu ve Trabzon'un bazı ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle bir günlük tatil kararı alındı.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, il merkezi, Ardeşen, Çayeli, Fındıklı, Hemşin ve İkizdere ilçelerinde, bugün taşımalı eğitim kapsamında kar ve buzlanma nedeniyle taşınmalarında risk doğabilecek güzergahlardan gelen öğrencilerden okula devam edemeyenlerin okul müdürlüklerince izinli sayılacağı bildirildi.

Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerinde ise mevcut kar örtüsünün kalkmaması ve buzlanmadan dolayı ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Kalkandere, İyidere, Derepazarı ve Güneysu ilçelerinde okulların tatil edilmediği, eğitim ve öğretimin bugün süreceği vurgulandı.

ARTVİN, VAN VE BİTLİS'TE İKİ GÜN TATİL

Artvin ve Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bugün ve 14 Şubat cuma günü ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime iki gün ara verildiği, engelli ve hamile kamu personelinin de bu tarihlerde izinli sayılacağı belirtildi.

Bitlis ve Tatvan'da ise kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda 13-14 Şubat'ta eğitime ara verildi.

İLÇE BAZINDA DA TATİLLER VAR

Bitlis'in Ahlat, Hizan, Güroymak, Adilcevaz ve Mutki ilçelerinin tamamı, Giresun'un Şebinkarahisar ve Doğankent ilçelerinin tamamı ile Eynesil ilçesinde taşımalı eğitim, Trabzon'un Düzköy, Şalpazarı ve Tonya ilçelerinde tüm okullarda, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Hayrat ve Vakfıkebir ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için bugün tatil edildi.

Kayseri'de Bünyan, Felahiye, Sarız, Pınarbaşı, Akkışla ve Özvatan ilçelerinde, Adana'nın Tufanbeyli  ilçesinde, Ordu'nun Akkuş, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde, Kahramanmaraş'ın Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit ve Andırın ilçelerinde de  bugün tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

ÜNİVERSİTELER DE TATİL İLAN ETTİ

Öte yandan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi açıklama yaparak ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için bugün eğitime ara verildiğini ilan etti. (HABER MERKEZİ)