Türkiye'nin batısında fırtına: Ağaçlar devrildi

Antalya, Denizli, Muğla ve İstanbul'da fırtına etkili oldu. Ağaç ve direk devrilmeleri, su baskınları maddi hasara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin batısında etkili olan fırtına ve sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar ile tabelalar devrildi. Antalya'da Konyaaltı Sahili'nde yüksek dalgalar oluştu. Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, Akseki ile Manavgat kara yolunda heyelan olduğunu belirtti. Kemer ilçesi Göynük Mahallesi'ndeki bir eve yıldırım düştüğünü anlatan Timur, "Herhangi bir yaralanma veya can kaybı söz konusu değil. Sadece küçük çaplı bir yangın çıktı, itfaiye ekipleri müdahale etti" dedi.

Serik ilçesinde park halindeki otomobilin üzerine çınar ağacı düşmesi nedeniyle araçta hasar oluştu.

.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, kent merkezinde rüzgarın saatteki hızının 67 kilometre olarak ölçüldüğünü belirtirken, "Kuvvetli rüzgardan en fazla etkilenen Konyaaltı ilçemiz oldu. Burada rüzgarın saatteki hızı 91 kilometreye ulaştı. Antalya il genelinde kuvvetli rüzgar ve yağışlar yarın geceye kadar etkili olacak. Fırtına ve sağanak, öğleden sonra ve yarın, kentin doğu ilçeleri Alanya, İbradı, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Akseki'de etkisini artıracak" diye konuştu.

Denizli'de Merkezefendi ilçesi Değirmenönü Mahallesi'nde bir binayı çevreleyen duvardaki briketler göçtü. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, kentin bazı noktalarında hasarlı trafik kazaları meydana geldi, iş yerlerinin tenteleri yıkıldı.

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanakta ise açık denizde etkisini artıran rüzgar nedeniyle oluşan dalgalarla deniz suyu kıyıdaki iş yerlerinin balkonlarına kadar yükseldi, bazı iskeleler zarar gördü. Ortaköy, Yaraş, Karabağlar mahallelerinde yolların suyla dolması sonucu, sürücüler ve Muğlalılar zor durumda kaldı. Bazı yerlerde tarım arazileri de sulara gömüldü.

İstanbul'da ise fırtınanın bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)