Doğa Koleji önünde eylem: Öğrenciler, öğretmenler ve veliler olarak mağduruz

Doğa Koleji velileri, Çiğli Doğa Koleji önünde basın açıklaması yaptı. Üç aydır maaşını alamayan Doğa Koleji öğretmenlerine destek vermek için okul binası önünde bir araya gelen veliler, öğretmenlerin mağduriyetlerinin bir an önce sonlandırılmasını ve maaşlarının ödenmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Doğa Koleji'nde öğretmenlerin maaş alamadıkları için iş bırakmalarının ardından bir eylem de İzmir'de yapıldı. Çiğli Doğa Koleji önündeki eyleme Eğitim-Sen 2 No'lu Şube de destek verdi. Açıklamayı velilerden Aysel Yenice okudu. Hem öğretmenlerin hem de çocukların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini isteyerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen veliler, “Öğrenciler, öğretmenler ve veliler olarak mağduruz. Lütfen çocuklarımızın daha fazla mağdur olmasına ve eğitim-öğretim haklarının elinden alınmasına izin vermeyin. Doğa Koleji'nde derslerin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapın” dedi.

'PROBLEMİ YOK SAYMAK ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMAZ'

Doğa Koleji velileri olarak zor günler yaşadıklarını dile getiren Yenice, “Doğa Koleji'nde çocuklarını okutan veliler olarak, son 10 aydır kurumun içinde bulunduğu ekonomik durumun çocuklarımızın eğitimine olumsuz yansımalarının başlamış olması nedeniyle bu açıklamayı yapmayı zorunlu bulduk" ifadelerini kullandı.

Yenice, sözlerine, "Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en çok öğrencisi olan eğitim kurumunda maalesef zor günler yaşanıyor. Problemi yok kabul etmek, onun çözümüne katkı sağlamaz. Sorunu kabul ederek çözüm arayışında bulunmak gerekmektedir" diyerek devam etti.

Doğa Koleji‘nin 82 bine yakın öğrencisi olduğunu belirten Yenice, "Yaklaşık 13,500 çalışanının yaşadıkları mağduriyetlerini bile göz ardı ederek büyük bir özveriyle çalıştıklarını görüyoruz. Bu fedakarlıkları için öğretmenlerimize minnettarız” diye konuştu.

'AYLARDIR VELİ VE ÖĞRETMENLERE NEDEN AÇIKLAMA YAPILMIYOR'

Çocuklarını bu eğitim kurumuna teslim eden veliler olarak cevap bekledikleri sorular olduğunu ifade eden Yenice, kurum yetkililerine şu soruları sordu: "Doğa Koleji'nde son 10 aydır öğretmen maaşlarının ödemelerinde neden sıkıntı yaşanıyor, kurum sahibi ve yetkilileri bununla ilgili hangi önlemleri aldı? Son 3 aydır hiç maaş alamayan öğretmenler, bazı kampüslerde dün ve bugün derse girmemiştir. Kurum, çocuklarımızın eğitimlerini sorunsuz sürdürebilmesi için hangi önlemleri almıştır?"

Yenice sorularına şu şekilde devam etti: "Aylardır Doğa Koleji’nin satılacağı ve el değiştireceği ile ilgili çeşitli basın kuruluşlarında bazı haberler çıkıyor. Kurumun satışı ve geleceği ile ilgili veli, öğrenci ve öğretmenlere neden açıklama yapılmıyor? Aylardır öğretmenler maaş alamazken, öğrencilerimiz öğretmenleri derse girmediği için mağdur olurken Milli Eğitim Bakanlığımızın almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mı? "

'ÇOCUKLARIMIZ DOĞA’DA MUTLU'

Çocuklarını Doğa Koleji’nde okutan veliler olarak endişe içinde olduklarını aktaran Yenice, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Öğretmen ve diğer çalışanların maaşlarının, bazı okulların kiralarının ve hatta bazı gider faturalarının dahi ödenemez olduğunu üzülerek duymaktayız. Bu durumda dahi hiçbir Doğa velisinin şartlar düzeldiği takdirde çocuğunu okuldan almak gibi bir niyeti olmadığını düşünüyoruz. Çocuklarımız Doğa’da mutlu ve biz Doğa Koleji’ni seviyoruz." (DUVAR)

Veliler Doğa Koleji'ne isyan ettiVeliler Doğa Koleji'ne isyan etti