Ankara'da bisiklet yolunun ilk etabı 3 ay içinde başlıyor

Ankara'da 'Bisiklet Yolu Projesi' başlıyor. Projenin bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, altı güzergahtan oluşan 53,7 kilometrelik 'Bisiklet Yolu Projesi'ni düzenlenen toplantıyla tanıttı. 'Bisiklet Yolu Projesi' hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin ilk etabı olan 53,7 km'lik bisiklet yolunun yapımına 3 ay içerisinde başlanacağını ve 1 yıl içerisinde tamamlanacağını duyurdu.

İLK AŞAMADA 400 ELEKTRİKLİ BİSİKLET

Ankara’nın ulusal ve uluslararası alanda yaşam kalitesi ve çevre duyarlılığı ile dünya kenti olmasını hedeflediklerini belirten Yavaş bu kapsamda, "Metro istasyonlarımızın merdivenlerine bisiklet kanalları yaptık, vagon içlerine bisiklet taşıma aparatları koyduk. Bir kısım otobüslerimizi bisiklet taşıyacak hale getirdik. Otobüslerimize yolcuların katlanır bisikletleriyle binmelerini serbest hale getirdik. 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nda sokaklarımızı bisikletlilere ayırdık. Bu süreçte bisiklet güzergahlarımız üzerinde topografyadan kaynaklı elektrikli bisiklet de işletmek istiyoruz. İlk aşamada 400 elektrikli bisiklet almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bisiklet Yolu Projesi hazırlanırken üniversiteler başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, bisiklet kullanıcılarıyla toplantılar yaptıklarını belirten Yavaş, "Bisikletli ulaşımı da çok önemsiyoruz. Bu konuda göreve başladığım ilk günden bu yana çalışmalara başladık. Hedefimiz kentimizde temiz bir havaya katkı sağlamak, vatandaşların fiziksel aktivitelerini arttırmak, ölümcül kazaları azaltmak ve maliyet tasarrufu sağlamak" dedi.

BİSİKLET GÜZERGAHINI AÇIKLADI

Bisiklet Yolu Projesi güzergahını da anlatan Mansur Yavaş, birinci etabın Milli Kütüphane-Bahçelievler, ikinci etabın Üniversiteler-Mustafa Kemal-Söğütözü, üçüncü etabın Bağlıca-Ümitköy, dördüncü etabın Batıkent-İvedik-Ostim, beşinci etabın Eryaman 2 ve altıncı etabın da Eryaman 5 hattında olacağını söyledi. Yavaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü'nden gelen teklif üzerine Çubuk-Pursaklar arasında altyapısı bisiklet yoluna uygun olan 24 kilometrelik alanı da planlamaları arasına aldıklarını açıkladı. (DUVAR)

İzmir, Avrupa bisiklet rotasına dahil edildiİzmir, Avrupa bisiklet rotasına dahil edildi