Vali, Öğretmenler Günü'nde öğretmeni azarladı

Konya'da Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, oturuşunu beğenmediği bir öğretmeni kürsüden şu ifadelerle azarladı: "Sen öğretmen misin birader? Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah!" Toprak daha sonra "Yalansa yalan deyin" diyerek destek istedi. Salondaki öğretmenler valiyi alkışladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kürsüdeyken birden bir öğretmeni işaret ederek oturuş şekli nedeniyle azarladı. Vali, daha sonra salondakileri "Yalansa yalan deyin arkadaşlar" diyerek haklı olduğu konusunda onaylamaya çağırdı. Salondakiler de valiyi alkışladı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede kürsüde konuşan Toprak, bacak bacak üstüne atan bir öğretmene “Sen öğretmen misin birader?” diyerek tepki gösterdi. Toprak daha sonra şöyle konuştu:

İLKOKULU HATIRLATIP 'ÖYLE ÖĞRETMENLER GÖRMEK İSTİYORUZ' DEDİ

"Öğretmen gibi otur da bir görelim. Allah Allah… Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Ayağını dikip de valinin karşısında oturmak değil. Allah’ım ya rabbim ya… Bu kadar eğitim ordusunu geliyorsun burada rencide ediyorsun, beni değil, arkadaşlarını rencide ediyorsun. Biz hala ilkokul öğretmenimizin bize söylediği hareketle hayatımızı devam ettiriyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz."

Vali Cüneyit Orhan Toprak daha sonra salondakilere “Yalan mı arkadaşlar, yalansa yalan deyin” diye seslendi. Bunun üzerine programa katılan diğer öğretmenler Vali Toprak’a alkış tutuldu.

'DİSİPLİNİ BEN DE ÇOK SEVERİM AMA KALPLERİNİ KIRMADAN'

Toprak, programdaki konuşmasında ise şu ifadeleri kullandı: "Disiplini ben de çok severim ama incitmeden kalplerini kırmadan, çocuklarımızla sevgi içerisinde bir dönem geçirdiğimiz zaman 30-35 sene sonra karşımıza bir öğretmen, mühendis, doktor ya da bakan olarak çıkarak elinize koşarlar öpmek için. Başöğretmenlikten neden bu kadar memnun olmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çünkü biliyor ki kurduğu Cumhuriyet gençliğe emanet, gençlik de öğretmenlerimize emanet. Bu kadar net ve berrak. Yine aynı şekilde güzel bir sözünde diyor ki, ‘Fikren, ilmen, fennen ve bedenen yüksek seciyeli kişiler bu Cumhuriyeti koruyacak’ diyor."

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 2018'de şehirde düzenlenen 10Kasım töreninde, İstiklal Marşı'na geç girildiği ve törenin disiplinsiz olduğu gerekçesiyle sorumlu memurları görevden almıştı. (Kaynak: Independent Türkçe)