Cemevi başkanı Yıldırım 1 yıldır tutuklu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım bir yıldır cezaevinde tutulduğu halde hakkında iddianame hazırlanmadı. Yıldırım'ın annesi Kezban Bektaş'ın da Armutlu Cemevi'nde oturma eylemine devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul Sarıyer Şube Başkanı Zeynep Yıldırım, 2018 yılının Temmuz ayında polisin PSAKD Sarıyer Şubesi Armutlu Cemevi’ne polis baskını yapmasının ardından olayla ilgili basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 24 Temmuz’da gece baskınıyla evinden gözaltına alınan Yıldırım, 26 Temmuz’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

8 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yıldırım Mart ayında Gebze Cezaevi’ne sürgün edilmişti. Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Yıldırım ile birlikte Mesude Pehlivan, Nurhan Yılmaz ve Helin Bölek’in de Gebze Cezaevi’ne 'sürgün edildiği' bilgisini vermişti.

NE İLE SUÇLANDIĞI BELLİ DEĞİL

Bir yıldır cezaevinde bulunan ve hâlâ neyle suçlandığı belli olmayan Yıldırım’ın iddianamesi de henüz hazır değil. Yıldırım’ın dosyası hakkında bilgi veren Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatları dosya ile ilgili resmi girişimlerde bulundukları sırada savcılık katibinin kendilerine, “Bunlar terör dosyaları. İddianamenin hazırlanmasının bir yıldan fazla sürmesi normal” dediğini aktarmışlardı.

Öte yandan Yıldırım’ın annesi Kezban Bektaş kızının serbest bırakılması için Armutlu Cemevinin bahçesinde başlattığı oturma eylemine bir yıldan fazladır devam ediyor. (Kaynak: Pirha)