Marmaris ve Bodrum'daki orman yangınları kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerindeki orman yangınları söndürüldü. Milas'taki yangın da kısmen kontrol altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Marmaris ve Bodrum'daki orman yangınları ise kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına geçildi.

MİLAS'TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Milas'ın Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda dün öğlen saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları ise 2 helikopter, 21 arazöz, 10 su tankeri, 2 dozer, 150 personelin katılımıyla devam ediyor. Sarp arazide devam eden yangına müdahale karadan güçlükle gerçekleştiriliyor.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ekiplerin havadan ve karadan söndürme çalışmalarını etkili bir şekilde sürdürdüklerini ve yangınları kısmen kontrol altına aldıklarını söyledi.

MARMARİS BODRUM'DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Marmaris'in Beldibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yerleşim yerlerine yakın mesafedeki yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 5 arazöz ile orman işçileri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerince müdahale edildi.

Ekiplerce, yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülen yangında, yaklaşık 5 dönüm alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışması sürerken, tehlike oluşturan çam ağaçları kesildi.

Marmaris'te yerleşim yeri yakınındaki orman yangını söndürüldü. (Fotoğraf: Sabri Kesen/Anadolu Ajansı)

Bodrum’un Mumcular bölgesinde dün ormanlık alanda çıkan yangına gece boyunca 40 arazöz, 10 su tankeri, 8 dozer, 200 orman işçisi ve itfaiyeciler olmak üzere yaklaşık 300 personel müdahale etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte 9 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Bodrum'daki yangının tamamen kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Çelik, "Bodrum'daki yangın tamamen kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında 70 hektarlık alan zarar gördü." dedi.

Milas'taki yangının yangının kanyon içerisinde kısmen devam ettiğini dile getiren Çelik, "Milas'taki yangın kısmen kontrol altına alındı. Zaman zaman kanyon içinde büyüyen alevlere müdahale ediliyor" diye konuştu. Çelik, Milas'taki yangının ise 30 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi. (MUĞLA/AA)