#Ankarayısenplanla: Şoförlere klima açma eğitimi verilsin

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2024 Stratejik Planı çerçevesinde başkentte yaşayanlara taleplerini sordu. Sosyal medya üzerinden “#Ankarayısenplanla” etiketiyle başlatılan kampanyada en çok dile getirilen talep şehrin logosunun Hitit Güneşi olarak değiştirilmesi olurken “Otobüs şoförlerine klima açma eğitimi verilsin”, “Lüzumsuz Ankara kapıları kaldırılsın” çağrısı yapanlar oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024 Stratejik Planı çerçevesinde sosyal medyada kampanya başlattı. "Ankarayısenplanla" etiketiyle başlatılan kampanyada başkentlilerin şehre dair beklentilerini sordu.

Sosyal medya paylaşımında, "Kentimizin yeni Stratejik Planı’nı Ankara’nın gençleriyle, bilim insanlarıyla, meslek odalarıyla, esnafıyla, kadınlarıyla kısacası tüm hemşerilerimizle birlikte planlıyoruz" ifadelerine yer verilirken sosyal medya kampanyasında çok sayıda vatandaş önerileriyle katkı sağladı.

24 SAAT ULAŞIM, ŞEHRİN LOGOSU DEĞİŞSİN

Belediyenin resmi Twitter hesabından başlattığı kampanyada yüzlerce mesaj paylaşıldı. 24 saat ulaşım, bisiklet yolu, Esenboğa Havalimanı’na metro ile ulaşım ve şehrin simgesinin Hitit Güneşi olarak değiştirilmesi en çok değinilen taleplerdi. Öte yandan şehrin imar sorunu olan bölgelerindeki sorunların çözülmesi, daha çok yeşil alan için çalışma yapılması ve bazı caddelerin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması da diğer talepler arasında yer aldı.

‘DENİZ OLMADIĞI İÇİN GÖLETLER ARTTIRILSIN’

Bazı kullanıcıların talepleri şu şekilde sıralandı:

“Deniz olmadığı için göletler arttırılsın”, “Çocuk parklarını yol kenarlarına yapmayın”, “Otobüs ve metrolara mini kütüphaneler kurulsun”, “Otobüs şoförlerine sıcak havalarda yolcuların ikazı olmadan klima açma eğitimi verilsin”, “Şu lüzumsuz Ankara kapıları kaldırılsın”, “Ankapark’ın yerine nefes almaya gidilecek yemyeşil bir ortam yaratılsın.”

‘AĞAÇLARIMIZI KESİP AVM DİKMEYİN’

“Sokak hayvanları için mama matik ve su kapları konulmalı”, “İzmir’deki gibi ulaşım araçlarında 90 dakika ücretsiz olmalı”, “Geri dönüşüm kutularımız geri gelsin”, “Yüksel Caddesi’ndeki karakol kaldırılsın”, “Çankaya Köşk ve çevresi müze ile yaşam vadisi olmalı”, “Ağaçlarımızı kesip AVM dikmeyin”, “Her ilçede 24 saat açık halk kütüphanesi yapılmalı." (DUVAR)

Etiketler Ankara plan şehir