Gar önünde anma: Acımız dinmiyor

10 Ekim 2015'te Emek ve Demokrasi mitingine yapılan IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi 44’üncü ayında Ankara Gar Meydanı’nda anıldı. 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Türkiye’nin 10 Ekim katliamını görmezden geldiğini söyled ve "Her ay buraya gelerek, yapılan katliamı teşhir etmek, katliam silsilesini açığa çıkarmak bizim sorumluğumuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da 10 Ekim 2015 yılında Emek ve Demokrasi mitingine yapılan IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 103 kişi 44’üncü ayında Ankara Gar Meydanı’nda anıldı. Aileler adına konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, Türkiye’nin 10 Ekim katliamını görmezden geldiğini söyledi. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Coşgun, “Bu zamana kadarki süreçte bizim şayet bu katliamı gerçek faillerini bulma çabamız, olay yerinde 103 insanın hatırasını yaşatacak, bu ülkenin kara tarihine düşmüş ve kanla yazılmış cumhuriyet tarihinin sivil katliamın karşısında bir anıtın dikilmesi için daha fazla bir şeyler yapmamız gerekiyor. Her ay buraya gelerek, yapılan katliamı teşhir etmek, katliam silsilesini açığa çıkarmak bizim sorumluğumuz" diye konuştu.

Yedi bayramdır yakınları olmadan bayram geçirdiklerini ifade eden Coşgun, “Yakınlarımızın mezarı başında geçirdiğimiz bayramları anarak bizim bayram yapma hakkımızı alanlara inat bizi terörize edenlere inat, acımızı yok sayanlara ve piyonların cenazelerine akın akın gidenlere inat ve bu ülkenin savcısı yokmuş gibi bu ülkenin adalet sistemi yokmuş gibi davranıp gerçek failler hakkında suç duyurusuna geçmeyen hala suç işlenmesine izin veren devlet yetkilerine karşı bizim verdiğimiz mücadele devam edecek” dedi.

‘ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Ardından konuşan Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, "10 Ekimde yitirdiğimiz yoldaşlarımıza söz veriyoruz. 44 aydır dile getirdiğimiz adalet talebini her gün dile getireceğiz. Milyonlarca insan bıkmadan usanmadan adalet demeye devam edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından aileler temsili anıta karanfiller bıraktı.

10 Ekim 2015’te düzenlenen IŞİD’in canlı bombalı saldırısına ilişkin davaya bakan Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 19 sanıkla ilgili mahkûmiyet kararı vermiş, firari 16 sanığın dosyasını ise ayırmıştı. Firari sanıklar yönünden devam eden davanın ikinci duruşması 18 Nisan 2019'da görülmüş ve duruşma 21 Kasım'a ertelenmişti. (HABER MERKEZİ)