Karlov sanığı avukatı için FETÖ iddianamesi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesiyle ilgili davanın sanıklarından Salih Yılmaz'ın avukatı erdem Semih Yıldız hakkında 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Karlov'u vuran sanık polis Mert Altuntaş'ın da FETÖ üyesi olduğu öne sürülmüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastı sanıklarından Salih Yılmaz'ın avukatı Erdem Semih Yıldız hakkında FETÖ üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespiti üzerine Yıldız hakkında soruşturma başlattı. Hakkındaki soruşturmadan haberdar olan ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu öne sürülen Yıldız, başkentte bir restoranda gözaltına alındı. Şüpheli Yıldız'ın "Yasins" kullanıcı adıyla 13 Kasım 2015 ile 11 Şubat 2016 arasında ByLock'u kullandığı, çok sayıda mesaj ve mail gönderdiği, örgüt üyelerinin bulunduğu "ali06" ve "persembe" isimli iki ByLock grubuna kaydolduğu, Bank Asya'da hesabının olduğu iddia edildi. Ayrıca, Yıldız'ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mahkeme kararıyla "Hasan" olan adını "Erdem Semih" olarak değiştirdiği belirlendi.

Karlov suikastı iddianamesine göre, sanık Salih Yılmaz, 2013'ten tutuklandığı 2016'ya kadar örgütün emniyet teşkilatında "zümre başkanlığı" görevini yürüttü. Örgüt içinde "Said" kod adını kullanan Yılmaz, emniyet müdürlüğündeki mahrem yapılanma içinde olduğu ve suikast planlaması içinde bulunduğu iddia edilen sanık Ahmet Kılıçarslan'dan aldığı suikast talimatını Mevlüt Mert Altuntaş'a iletilmek üzere şüpheli Şahin Söğüt'e aktardı. (ANKARA/AA)