Tutuklu aileleri seferberlik çağrısı yaptı 

Diyarbakır’da bir araya gelen Tutuklu Anneleri çağrıda bulundu: Türkiye halklarını seferberliğe davet ediyoruz!

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Çocukları ve yakınları günlerdir açlık grevinde olan ve seslerini duyurmak için cezaevleri önünde eylem yapan, polis saldırısına uğrayan mahpus anneleri ve aileleri, dün alınan ölüm orucu kararı sonrasında Diyarbakır’da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. HDP Milletvekili Leyla Güven, Tayip Temel, Dersim Dağ, Murat Sarısaç’ın yakınlarının da bulunduğu ailelerin toplantısından 'seferberlik çağrısı' çıktı. Çok sayıda ailenin katıldığı toplantı sonrasında yayınlanan bildiri de şu görüşlere yer verildi:

"Tutuklu aileleri olarak çocuklarımızın talebi talebimizdir. Direniş amacına ulaşana kadar süreceğini, bu konuda çocuklarımız kadar kararlı bir şekilde kazanacağımıza inanıyoruz. Aileler ve anneler olarak; Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap ve ülkede yaşayan bütün halkları, bütün demokrasi kurum ve kuruluşları, tüm vicdanları, tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, demokrat, aydın ve yazarları seferberliğe davet ediyoruz."

'SEFERBERLİĞE DAVET EDİYORUZ' 

"Zaman söz söyleme zamanı değil, alanlara akma zamanıdır. Gün açlık grevi eylemlerine ve ölüm orucu eyleminde olan direnişçilere taleplerinin karşılanması için alanlarda haykırma günüdür. Tek gündemimiz; sonuç alıncaya kadar direnişi kesintisiz sürdürmektir" vurgusuyla seferberlik çağrısında bulunan aileler sözlerini, "Tüm siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, vicdan sahibi tüm kesimler, Kürt ve Türkiye halklarını seferberliğe davet ediyoruz. Vicdani seferberlik, ahlaki seferberlik çağrısında bulunuyoruz. AKP-MHP faşist iktidarının zulmüne karşı seferberlik ruhuyla mücadeleye davet ediyoruz.

Çocuklarımızla direniyoruz; bu direniş hepimizin direnişidir, tüm demokratik kamuoyunu bu direniş ruhuyla ahlaki ve vicdani sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bugünden itibaren kesintisiz bir tarzda yaşamın her alanında direnişi büyüteceğiz. Zalimler kaybedecek, direniş kazanacak, özgürlük kazanacak" diyerek bitirdi. (DUVAR)