Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Ankarapark'ı yapanlara sorduk, 'çocuklarımızı götürmeyiz' dediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Mart'ta açılacak olan Ankapark'a ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi uyarılarını tekrarladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Ankapark, 20 Mart Çarşamba günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Büyük tartışmalarla tamamlanan Ankapark'a ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi açıklama yaparak uyarılarını tekrarladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Çocuklarınızı Melih Gökçek'in paslı oyuncaklarına bindirmeyin" dedi.

'CAN VE MAL KAYBINA NEDEN OLACAĞI ORTADA'

Ankapark'ın "hukuksuzluklarla" yapıldığını savunan Candan, uluslararası bağımsız şirketler tarafından tesise ilişkin güvenlik sertifikalarının kamuoyuna açıklanmasını istedi.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları kaydetti:

"31 Mart Yerel Seçimlerinin arifesinde Ankapark'ın açılışı gündeme geldi. Bu süre içerisinde de fotoğraflarını ve giriş ücretlerini paylaştılar. Özellikle seçim arifesinde açılan bu tür tesislerin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Sinyalizasyonu olmayan yüksek hızlı trenin açılmasından, üçüncü havalimanından bunları biliyoruz. Sürekli kamuoyu nezdinde kazalarla ve hukuksuzluklarla gündeme gelen bir proje olarak karşımızda. Ankapark'ın güvenlik sertifikalarının kamuoyuyla paylaşılmadan açılmaması gerektiğini, şartnameye uygun olarak yapılıp yapılmadığının tespit edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Buranın can ve mal kaybına neden olacağı ortada ve güvenlik sertifikaları paylaşılmadan açıldığı için yeniden suç duyurusunda bulunacağız."

'HARCANAN 3 MİLYAR LİRA GÖKÇEK'İN MAL VARLIĞINDAN TAZMİN EDİLMELİ'

Ankapark'a ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açılış için paylaştığı fotoğrafları incelediklerini belirten ve "paslı oyuncakları" basın mensuplarıyla paylaşan Candan, "Ankapark'ın vidalarına kadar baktık. Paslanmış olan noktalar fotoğraflarda görülüyor. Bu tür hassas yerlerde bugün olmasa bile ileride sıkıntı çıkacağının göstergesidir bu fotoğraflar. Bu pasın görünür hale gelmiş olması ileride burada çıkacak sıkıntıların mesajını veriyor. Buranın yapımında çalışmış insanlara, 'Siz çocuklarınızı ve torunlarınızı buraya götürür müsünüz?' diye sorduk. 'Götürmeyiz' dediler. Benim başka diyecek bir şeyim yok. Burası zaten hukuksuz yapıldı. Yeşil alan katledildi, kamu zararı yaratıldı... Burada yapılması gereken herhangi bir kamu zararı olmadan buranın tasfiye edilmesi ve harcanan 3 milyar liranın Melih Gökçek'in mal varlığından tazmin edilmesidir.

ATATÜRK'ÜN VASİYETİNİN İHLAL EDİLDİĞİ İDDİASIYLA AÇILAN DAVA YARGITAY'DA

Öte yandan, Ankara 26'ncı Asliye Hukuk Mahkemesince, TMMOB'a bağlı meslek odalarınca Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilmesiyle ilgili Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan dava dördüncü duruşmasında reddedilmişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yarın (19 Mart) Yargıtay'da görülecek davaya destek çağrısında bulundu. (DUVAR)