Keban Barajı'na zehir akıyor!

Elazığ'da bir buçuk ay önce arıtma tesisinin trafosu patladı. Sanayi atıkları ve kanalizasyon suyu haftalardır Keban Barajı'na akıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'da bir buçuk ay önce patlayan arıtma tesisi trafosu nedeniyle kentteki kanalizasyon suyu ve sanayi atıkları Keban Barajı'na dökülüyor. Keban Barajı'ndaki su ise tarımda sulama, balıkçılık gibi bir çok alanda kullanılıyor. Ayrıca zehirli suyun aktığı bölgenin içerisinde içme suyunun karşılandığı 30'a yakın temiz su kuyusu da bulunuyor.

Bölgede yaşayanlar pis su nedeniyle tarım arazilerini ekemediğini söylerken Elazığ Belediyesi'nin yönetiminde olan arıtma tesisindeki arıza haftalardır giderilmedi. Balık avlayan birçok kişinin ise kirli sudan dolayı hastanelere gitmek zorunda kaldığı öğrenildi.

.

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, TV 5'e konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Arslan,  “Tesis 2004 yılında ömrünü yitirdi" dedi. Aynı zamanda harita mühendisi olan Arslan bölgedeki duruma şu sözlerle anlattı: “Burada çok ciddi anlamda çevre katliamı söz konusu. İşlevini yerine getirmeyen bu tesis şu an tamamen durmuş durumda. Bu korkunç bir durum. Keban Barajı sadece burada yaşayan insanların değil Basra Körfezi'ne kadar giden bir baraj. Hiçbir belediyenin, hiçbir kamu kurumunun Keban Barajı'nı, doğayı, çevreyi kirletmeye hakkı yok. Kimyasal ve mikrop taşıyan ekosisteme zarar verecek bir akıt söz konusu. Belediye başkanları genel olarak şova yönelik insanları etkilemeye yönelik bilboard belediyeciliğine alışık oldukları gerekli çalışmaları maalesef yapmıyorlar."

TESİSTEKİ KİRLİLİK UYDU GÖRÜNTÜLERİNDE

Tesisteki kirlilik uydu görüntülerinde de gözle görülebilir şekilde belli oluyor.