Karabük'te tavuklu pilav yiyen 74 kişi hastanelik oldu

Karabük'te, 'Esnaf Günleri' etkinliği kapsamında tavuklu pilav yedikten sonra zehirlendikleri şüphesiyle 17'si çocuk 74 kişi tedavi altına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karabük'te, yedikleri yemeğin ardından zehirlenme belirtileri gösteren 17'si çocuk 74 kişi hastanelere kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, 'Esnaf Günleri' etkinliği kapsamında, Kent Meydanı'na kurulan çadırda satılan tavuklu pilavdan yiyen kişilerde mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleri ortaya çıktı.

Bunun üzerine çadıra çağrılan sağlık ekipleri, 17'si çocuk 74 kişiyi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırdı.

Bu arada olayın ardından Karabük Valisi Fuat Gürel, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı hastanelerdeki vatandaşları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, akşam saatlerinden itibaren zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuran kişi sayısının 74'e ulaştığını bildirdi.

Hastaların hızlı bir şekilde tedavilerine başlandığını aktaran Gürel, "Şu an için toplam 74 kişi müracaat etmiş, hızlı bir şekilde tedavi süreçlerine başlandı. Allah'a şükür herhangi bir sıkıntı yok. Bunlardan 17'si çocuk. Esnaf günleri çadırında yedikleri pilav ve tavuktan kaynaklandığını düşünüyoruz." diye konuştu.

Vali Gürel, vatandaşların durumlarının iyi olduğunu, ancak tedbir amacıyla müşahede altında tutulduklarını kaydetti. (KARABÜK-AA)