'V' maskesiyle hırsızlık yapanlar yakalandı

Film karakteri V'nin kullandığı maskelerle okullarda soygun yapan 4 kişi yakalandı. Şüphelilerden yaşı büyük olan 2'si tutuklanırken, diğer 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nde, 11 -12 Şubat tarihleri arasında, 4 ayrı okulda hırsızlık olayı meydana geldi. Okullardan birinden, bir gün arayla iki kez hırsızlık yapıldı. Çalışma başlatan polis, hırsızlık yaşanan okullardaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Polis, görüntülerden tanınmamak için 2005 yapımı V for Vendetta filminde kullanılan maskeleri takan şüphelilerin D.Y. (17),D.K. (19),S.K. (16) ve A.Z. (19) olduğunu belirledi. Şüphelilerin kullandığı maskeler son olarak La Casa de Papel dizisindeki soyguncular tarafından da kullanılmıştı.

3'ü lise öğrencisi 4 şüpheli, dün yakalanırken, şüphelilerin evlerindeki aramalarda, okullardan çaldıkları belirlenen bilgisayar kasası, hard disk, ses ve görüntüleme sistemi parçaları, bilgisayar malzemeleri ve müdür odasındaki çekmeceden aldıkları bir miktar para ele geçirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.K. ve A.Z. tutuklanırken, yaşları küçük olan S.K. ve D.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AYDIN-DHA)