Sarayköy halkı JES'e geçit vermedi

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yapılmak istenen JES halkın tepkisiyle karşılaştı: Bu topraklar bizim, kanser olmak istemiyoruz

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'nin Denizli'nin Sarayköy ilçesi Hasköy Mahallesi mevkiinde yapılması istenen Jeotermal Enerji Santrali'ne (JES) halk karşı çıkıyor.

18 Aralık 2018 tarihinde Hasköy’de ÇED Raporu hazırlama aşamasında olan proje için  "ÇED Halk Bilgilendirme Toplantısı" yapılmak istense de halkın tepkisi nedeniyle gerçekleşememişti. 2 ay sonrasında hiçbir değişiklik yapılmadan tekrar getirilen projeyle bugün sabah saat 09.00’da Hasköy mahalle kahvesinde yapılmak istenen toplantıya köy halkı, mahalle muhtarları ve yaşam alanı savunucuları karşı çıktı.

“Biz burada JES istemiyoruz. Jandarma kimi koruyor, şirket yetkililerini mi koruyor? Bizim derdimiz kavga çıkarmak değil, bu toplantıyı da JES’i de istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiren yurttaşlar jandarma ekiplerinin hazırda bekliyor olmasına da tepki gösterdi.

Halk ÇED raporu hazırlamaya gelenleri alkış ve sloganlarla protesto ederken, "JES istemiyoruz", “JES’e hayır", "Halk burada", “Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Mahallede yaşayanlar, “Biz çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini karartmak istemiyoruz. Burada biz yaşıyoruz, holding sahibi İstanbul’da yaşıyor. Bu topraklar bizim, kanser olmak istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Protestoların ardından 'halkın tepkileri nedeniyle bilgilendirme toplantısının yapılamayacağı kanaatine varıldığı' şeklinde avukat ve muhtarlar eşliğinde tutanak tutuldu.

Mahalleliler ayrıca JES istemediklerini ve ÇED toplantısına gerek olmadığını ifade ederek kanuni gerekçeleri içeren dilekçeleri imzaladılar. İmzalı dilekçeler Sarayköy Kaymakamlığı ve Denizli Valiliği'ne teslim edilirken halk 3'üncü ÇED bilgilendirme toplantısının da önüne geçmek istiyor.  (Kaynak)