Palu Ailesi iddianamesi hazırlandı

Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Palu ailesinin 6 üyesi hakkında iddianame hazırlandı. Cinsel istismar iddiasında soruşturma devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, yıl önce Meryem Tahnal ve kızı Melike'nin kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Havva Palu ve Harun Palu çiftiyle çocukları İsa Palu, Fatih Palu, Ayşe Palu, Emine Ustael ve damatları Tuncer Ustael gözaltına alındı. Palu ailesi adliyeye sevk edildi. Harun Palu dışında bütün aile fertleri tutuklandı.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanarak hazırlanan fezleke Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı inceleme sonucunda kamu davası açmaya yeterli delil olduğu belirtilerek şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı.

Tuncer Ustael hakkında Meryem Tahnal'ı, 20 Aralık 2008 tarihinde "tasarlayarak canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek, Tanhal'a aile banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak, kişinin ölmesinden yararlanarak cep telefonunu çalmak ve cebir kullanarak birden fazla kişi ile Meryem Tahnal'ı hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından; İsa Palu hakkında "Meryem Tahnal'ın Ustael tarafından öldürme suçuna yardım, Tahnal'a ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanmak ve cebir kullanarak birden fazla kişi ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından; Hava Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael ve suç tarihinde yaşı küçük olan Fatih Palu hakkında "Tahnal'ın Ustael tarafından öldürme suçuna yardım ve cebir kullanarak birden fazla kişi ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından cezalandırılmaları talebi ile Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açıldı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASINDA SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Meryem Tahnal'ı öldürdüğü öne sürülen Tuncer Ustael'in, Meryem Tahnal'ın oğlu R.T.T., kendi oğlu E.S.U. ile kızı Z.U.'ya yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın ölümü ile ilgili alınan ifadeler ise Sakarya Ferizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. (KOCAELİ/DHA)