Köprü cezalarının iadesi için başvurular 1 Ocak'ta başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklama yaptı: Köprülerden geçen sürücülere af getiren yasa geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen sürücülere uygulanan cezalara af getiren kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek, bugüne kadar yapılan tahsilatların iadesi için başvuruların 1 Ocak'ta başlayacağını duyurdu.

Bakanlık, kanunun yürürlük tarihinden önce yapılan tahsilatların iadesi başvurularının 28 Şubat 2019 tarihine kadar yapılması halinde, 29 Mart 2019 tarihine kadar ret veya iade yönünde karar verileceğini bildirdi.

Yapılan değişiklikle, hafif ticari araçların da geçişlerine kısıtlamalar getirilmiş, sürücülere yeterli duyuru yapılmadığı için de ceza yağdırılmıştı.

Öte yandan bakanlık, köprü geçişlerinin UKOME kararıyla revize edildiğini de açıkladı. Buna göre;

-Bütün 1. sınıf araçlar hem Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü hem de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanabilecek.

-Ruhsatında kamyonet ve otomobil yazan 2. sınıf araçlar sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanabilecek.

-Ruhsatında kamyon, otobüs (yolcu servis araçları, toplu taşıma araçları, turizm, okul, İETT ve Özel Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş., taksi dolmuş, karavan vb. hariç) TIR ve çekici yazan,  2. sınıf, 3. sınıf, 4. sınıf ve 5. sınıf araçlara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde uygulanan yasaklar devam etmektedir. Bu araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorundadır.

(İSTANBUL/DHA)