Kadıköy'deki 'Avanak Avni' heykeli çalındı!

Aral'ın karakterlerinden biri olan 'Avanak Avni'nin heykeli çalındı. Soruşturma sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Oğuz Aral'ın karakterlerinden 'Avanak Avni'in heykeli çalındı. İddiaya göre geçtiğimiz Perşembe günü heykel, kimliği belirsiz kişilerce balyozla kırılarak çalındı.

Heykelin çalındığını fark eden belediye görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çevrede bulunan kamera görüntülerini incelemeye aldı.

'SATMAK İÇİN ÇALMIŞ OLABİLİRLER'

Heykelin yakınında bulunan esnaf Yavuz Demir, heykelin geri getirilmesini isterken şöyle konuştu: "Bunu yapan büyük ihtimalle geri dönüşümcüler, değerli bir maden olduğunu veya demir yığını olduğunu düşünüp satmak için çaldılar. Biraz hafif olsaydı diğer heykeli de götürürlerdi. Çok ağır olduğu için götüremediler. Küçükten yana şanslarını denediler. Geçtiğimiz günlerde arka sokakta gözlerimle şahit oldum. Paket servisine giderken, mazgalları söküp arabalarına yükleyip götürdüklerini gördüm. Benim engellememle beraber toplayıp geri getirdiler, yerine bile takmadılar. Belediye ekiplerine haber verdim. Gece 05.00 gibi belediye ekipleri geldi. Aldıkları şeyleri geri taktılar. Bütün sokakları kontrol ettiler. Mazgal kapakları birçok yerde eksikti.  Bu meydana güvercinlerle beraber güzel bir hava veriyordu. En azından belediye ekipleri çalınan heykelin yenisini getirsinler ya da yenisini yapsınlar."

Olayla ilgili polisin soruşturması devam ediyor. (İSTANBUL/DHA)