CHP: Öksüzün montundan tasarruf var reklamda yok!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nde öksüz ve yetimler için açılacak mont ihalesinin 'tasarruf' gerekçesiyle iptal edildiği ancak belediye kaynaklarının yönetime yakın şirketler usulsüz şekilde 'reklam harcaması' olarak aktarıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin, "tasarruf tedbirleri" kapsamında öksüz ve yetim çocukların mont ihalesi ile cami ve taziye evlerinin halı ihalesini iptal ettiği ancak reklam harcamalarını artırdığı iddia edildi.

CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı ve belediye meclis üyeleri, bir basın toplantısı düzenleyerek, belediyelerin bir yandan 'tasarruf tedbirleri' adı altında öksüz ve yetimleri mağdur ettiğini ancak belediye kaynaklarının belli firmalara aktarıldığını ileri sürdüler.

'ŞAHIS AYNI İHALE AYNI, FARK YÜZDE 300'

Bu kapsamda İbrahim Halil Özalkan adlı şahsın 2014-2017 yılları arasında Şahinbey Belediyesi'nden 2 milyon 587 bin liralık açık hava reklam materyalleri ihalesi aldığına dikkat çeken CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, "Bu şahsın 2014 yılında aldığı ihale 375 bin lira, 2015'te 680 bin lira, 2016 yılında 790 bin, 2017'de ise 1 milyon 117 bin lira olmuş. Yine AKP'ye yakın bir isim olan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin açık hava reklam araçları ihalesini alan Ahmet Eftal Tataroğlu bazen bu isimle bazen de 'Tataroğlu Can Reklam' adıyla ihaleye girerek alıyor. Can Reklam sadece 2017 yılında 2 milyon 177 bin liralık ihale almış. Şehitkamil Belediyesi'nin 110 milyon liralık araç kiralama ihalesini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

'ADRESE TESLİM İHALE DÖRDE BÖLÜNDÜ, 10 DAKİKADA BİTİRİLDİ'

CHP Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Şencan ise, Şahinbey Belediyesi'nin afet, sel, deprem gibi acil hallerde uygulanması gereken İhale Kanunu 21 F maddesine göre pazarlık usulü 'kütüklü takvim' işi ihale ettiğini kaydederek, "Bu yasaya aykırıdır. Bizim bildiğimiz, ilçemizde doğal bir afet olmadı. Ancak belediye 881 bin liralık takvim işini pazarlık usulü olması için dörde bölerek 10'ar dakika arayla teklif aldı. Burada kullandıkları isimler de ilginç, 'kütüklü takvim alım işi, üçgen takvim alım işi, vatandaşa dağıtılmayacak takvim işi, yılbaşından sonra vatandaşa dağıtılacak takvim işi' şeklinde ihaleyi matbaacılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan Ekiz İnşaat adında yandaş bir firmaya verdiler. Tabii bu konu kapatılmayacak, usulsüzlükler hakkında gerekli suç duyurusu yapılacak" dedi.

'ÖKSÜZ VE YETİMLERE ALINACAK MONTLARIN İHALESİ İPTAL'

Bir diğer meclis üyesi Uğur Kalkan da, okullarda eğitim gören yetim ve öksüz çocuklar için ağustos ayında yapılması gereken ihalenin tasarruf tedbirleri kapsamında ihale edildiğini, cami ve taziye evleri için alınacağı açıklanan 20 bin metrekare halının da yine tasarruf gerekçesiyle iptal edildiğine dikkat çekerek, "Konu kendi reklamları ve kendi yandaşları olduğunda masrafta sınır tanımıyorlar. Ama tasarrufu ibadethane ile öksüz ve yetimlerin üzerinden yapıyorlar" diye konuştu. (DUVAR)