Turizm cennetinde pis koku nefes aldırmıyor!

Alanya'da şehrin dışındaki çöp tesislerinden gelen koku şehir merkezinde bile hissediliyor. Alanyalılar belediyeden haftalardır çözüm bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Yumru tepesinde bulunan çöp tesislerindeki kötü koku ve sinekler şehir merkezinde yaşayan insanları rahatsız ediyor. Durumdan şikayetçi olan Alanyalılar belediyeye başvuruda bulundu. Ancak haftalar geçmesine rağmen soruna hâlâ bir çözüm bulunmadı. Adını vermek istemeyen bir Alanyalı, “Yetkililer gelip görsün, bu kokuya 10 dakika dayanamazlar” derken Yeni Alanya gazetesi çalışanı Fikri Berker Pakna ise halkın taleplerini aktardı. Alanya Belediyesi ise konuyla ilgili şikayetler olduğunu ve bunların Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne iletildiğini söylüyor.

'TURİSTİK BİR ŞEHİR PİS KOKUDAN NEFES ALAMIYOR'

Yurtdışından gelip Alanya'ya yerleşen ve ismini vermek istemeyen bir çevre sakini bu durumu şöyle anlatıyor, "Bu gerçek bir ekolojik afettir. Alanyalılar, çöplerin daha erken toplanıp geri dönüşüme kazandırılması için belediyeye başvuruda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 'çöp depolama yeri kapanacak' cevabını aldık. Buradaki çöp kocaman ve durumumuz berbat. Güzel dağlar ve ormanlarla çevrili bir yerdeyiz. Ama nefes almamız engelleniyor. Turistik bir şehir pis kokudan nefes alamıyor. Camlarımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Yetkililer gelip burayı görsün. Kokuya 10 dakika dayanamazlar. Artık bu duruma bir çare bulunsun."

Alanyalılar çöp kokusundan dolayı pencerelerini açamaz hale geldiklerini söylüyor...

NE YAPILMALI?

Yeni Alanya gazetesi çalışanı Fikri Berker Pakna ise bu konuyu uzun süredir gündeme getirdiklerini ancak henüz bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Pekna, Alanya Belediyesi'nin çöpleri buraya topladığını fakat depolama işlemlerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu belirtti. Pakna, bu konuda belediyenin yapması gerekenleri ise şöyle sıraladı:

  • Çöplerin şehrin daha da uzağına taşınması sağlanmalı
  • Depolama uzun süreli olmamalı
  • Dönüşüm daha çabuk sağlanmalı

Alanya Belediyesi: Şikayetleri Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik...

ALANYA BELEDİYESİ: KONUYU BÜYÜKŞEHİRE İLETTİK

Konuyla ilgili aradığımız Alanya Belediyesi ise bu konuda kendilerine birçok kez başvuru yapıldığını fakat bu konuda yapabilecekleri fazla bir şeyin olmadığını söyledi. Kendilerine gelen şikayetleri Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini aktaran belediye yetkilisi henüz net bir yanıt alamadıklarını aktardı.