Hastasının vurduğu doktor hayatını kaybetti

İstanbul Bahçelievler'de bir hasta psikiyatri uzmanı Fikret Hacıosman'ı vurdu. Saldırgan gözaltına alınırken doktor yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir özel hastanede bir hasta, psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman vurdu. Ağır yaralanan Hacıosman, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Psikiyatri uzmanı Fikret Hacıosman, eski hastası olduğu öğrenilen saldırgan Serhat T. tarafından vuruldu. Olayın ardından akrabasının evine kaçan Serhat T, evdekileri rehin aldı. Müzakereci polislerin de devreye girmesiyle silahını dışarı atan Serhat T, gözaltına alındı.

Medicana Bahçelievler Hastanesi'nden yapılan ilk açıklamada, Fikret Hacıosman acil müdahalesi yapılarak ameliyata alındığı ve yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Hastane, akşam saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada, Hacıosman'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2 Ekim 2018 tarihinde tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan saldırı sonrasında ameliyata alınan ve tedavisi titizlikle takip edilen doktorumuz Fikret Hacıosman; yaşamsal fonksiyonlarının geri döndürülememesi nedeniyle saat 21.55'te vefat etmiştir."

Açıklamada, Fikret Hacıosman anısına 3 Ekim Çarşamba günü, saat 12.00'de, Medicana Bahçelievler Hastanesi önünde bir tören düzenleneceği ve basın açıklaması yapılacağı aktarıldı.

SALDIRGAN: İLAÇLARINI İÇ KURTULURSUN DEDİ, SİNİRLENDİM

Serhat T.'nin ilk ifadesinde, doktorunu "kendisiyle dalga geçtiğini düşündüğü" için vurduğunu söylediği belirtildi.

Serhat T.'nin, "Doktoruma zenginlerin yaşamından etkilendiğimi, onların o eğlence hallerini gördüğümde kin beslemeye başladığımı anlatıp, yardım istedim. Bu duygudan nasıl kurtulabileceğimi sordum. Ancak o benimle alay ederek 'Sana yazdığım ilaçları tam ve zamanında içersen kurtulursun' dedi" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Serhat T, sinirlendiğini ve silahını çekerek ateş ettiğini söyledi. (İSTANBUL/DHA)