Mahkemeyi beklemeden ağaçlar kesildi

Kalker ocağı yapılmak istenen alanda kesim: ÇED davasının bitmesini bile bekleyemediler!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Menemen'de ormanlık alanda kurulması planlanan kalker ocağına verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir' kararına karşı açılan iptal davasının sonucu beklenmeden onlarca çam ağacı kesildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Menemen'in kırsal Alaniçi ve Göktepe mahallelerine yakın bir bölgede, 85 bin metrekarelik alana kalker ocağı kurulması için işletme ruhsatı verildi. Avukat Suna Geçici, bu kararın iptali için dava açtı. Ancak davanın sonuçlanması bile beklenmeden, ocağın kurulması planlanan bölgede onlarca çam ağacı kesildi. Duruma tepki gösteren çevreciler, mahalleliler ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ağaçların kesildiği alana gitti. Tahir Şahin, kalker ocağının çalışmasında delme ve patlama yöntemleri kullanılacağını söyledi.

'DEPREME KARŞI GÜVENSİZ'

Tahir Şahin, projenin birinci derecede deprem bölgesi olarak İzmir için ayrı bir tehdit oluşturduğuna değinerek şunları söyledi, "Mahkeme sonucunu bekleyin. Taşsız mı kaldınız? Yazık bu doğaya. Bölge için getirisi olmamasının yanı sıra yeraltı ve yerüstü doğal kaynaklar açısından bir tehdit barındıran maden ocağının kurulmasına izin verilmesi son derece manidar." (İZMİR/DHA)