İzmir'de Suriyelilere 'geçici kimlik’ izdihamı

Suriyeli göçmenler geçici kimlik alabilmek için Göç İdaresi önünde toplandı. Kurum tarafından randevuların aynı güne verilmesi izdihama neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, Suriyeli mülteciler, geçici koruma kimlik belgesi almak için İl Göç İdaresi Müdürlüğü önünde toplanınca izdiham yaşandı. Bazı bebekler ezilme tehlikesi geçirince olaya polis müdahale etmek zorunda kaldı. Suriyelilerin sıraya girmesini sağlanarak kargaşaya son verildi.

Geçici koruma kimlik belgesi almak isteyen Suriyeli mülteciler sabahın erken saatlerinden itibaren Konak’taki İl Göç İdaresi Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Randevuların aynı güne verilmesi, sayıları yaklaşık 500’ü bulan mülteciler arasında izdihama neden oldu. İşlemlerini olabildiğince erken bitirmek isteyen mülteciler bazı Suriyeli bebeklerin de ezilme tehlikesi geçirmesine sebep oldu. Durumun bildirilmesi üzerine gelen Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Suriyeli mülteciler arasında zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Ortalık sakinleşmeyince Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden takviye ekip istendi. Polisler, mültecilerin sıraya girmelerini sağladı. Mülteciler belirli sayıda gruplar halinde kontrollü olarak içeriye alındı. Çevredeki esnaflar ise her gün aynı şeyin yaşandığını belirtip, işlerin aksamasından yakındı. (İZMİR/DHA)