Mezunları işsiz kalmayan lise!

Eskişehir'deki Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Müdürü Sırrı Kabadayı bu sene 120 öğrenci alacağını söyledi. Kabadayı, mezunlarının işsiz kalmadığını belirterek, "Mezun olduklarında Türk Hava Yolları ve Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı çeşitli kuruluşlarda  öncelikli olarak işe alınıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'deki Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdürü Sırrı Kabadayı, bu yıl 90 öğrenci Uçak Bakım alanı'na, 30 öğrenci de Bilişim Teknolojileri alanına öğrenci alacaklarını söyledi. Kabadayı, mezunların işsiz kalmadığını söyleyerek, "öğrencilerimiz mezun olduklarında Türk Hava Yolları ve Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı çeşitli kuruluşlarda  öncelikli olarak işe alınıyor, işbaşı yaptıktan sonra çok kısa sürede çok iyi yerlerde ve çok iyi maaşlarla çalışabiliyor" ifadelerini kullandı.

600 öğrencinin eğitim gördüğü okullarında Uçak Gövde Bakım ve Bilişim Teknolojileri alanlarının bulunduğunu söyledi. Kabadayı, bu yıl Uçak Bakım Alanı'na 90, Bilişim Bölümü'ne de 30 öğrenci alacaklarını açıkladı.

STAJLAR UÇAKLAR ÜZERİNDE YAPILIYOR

Sırrı Kabadayı, okulda öğrencilerin yüzde 15'ini kız öğrencilerin oluşturduğunu, hedeflerinin bu oranı yüzde 30'lara 40'ya çıkarmak olduğunu belirtti. Kabadayı, okul atölyesinde Hava ve Kara kuvvetleri komutanlıklarından kendilerine verilen 2 adet T 41, ile birer adet U 17, T 33 ve F 104 uçağın bulunduğunu, öğrencilerin bir bölümünün okulda stajlarını bu uçaklar üzerinde yaptıklarını söyledi.

'KÜÇÜKLÜKTEN BERİ İLGİM VARDI'

Uçak Bakım Alanı'nın 11'inci sınıfta okuyan kız öğrencileri Esin Güngör, Sıla Demir ve Damla Ceylan stajlarını okulda yapıyor. Uçak motorunu tamir eden öğrencilerden Esin Güngör, "havacılık sektörü önü açık bir sektör. Bu nedenle Uçak Bakım Alanı'nı tercih ettim. Mezun olduğumda üniversitede pilotaj bölümüne gitmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Sıla Demir ise, "Uçaklara olan ilgim ve hevesimden dolayı bu bölümü seçtim. Kendimize güveniyoruz, erkeklerin yapabildiği şeyleri biz de yapabiliyoruz. Mezun olduğumda uçak bakım ile ilgili üniversite eğitimi de almak istiyorum" diye konuştu. Damla Ceylan da "Küçüklükten beri uçaklara karşı bir ilgim vardı. Sürekli bu bölümü istiyordum. O yüzden de geldim. Mezun olduktan sonra Hava Harp Okulu'nu düşünüyorum" dedi. (ESKİŞEHİR/DHA)