Oyunlar ve şarkılarla 'alternatif' 23 Nisan

İstanbul Çekmeköy'de 'alternatif' 23 Nisan kutlandı. Veliler, ülkedeki kutuplaşmanın son bulması çağrısında bulunurken çocuklar geleneksel oyunlar oynadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki 'alternatif' 23 Nisan etkinliğinde iki program düzenlendi. Etkinliklerin birincisi Çekmeköy Dayanışma Derneği lokalinde yapıldı. Çocukların hazırladığı tiyatro ve koro çalışmasıyla başlayan etkinlikte, mendil kapmaca, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynandı. Çevreyi kirletmemek için yumurta taşıma oyunundan ise vazgeçildi.

'ÜLKEDE YARATILAN KUTUPLAŞMADAN BIKTIK'

Etkinliğe katılan Çekmeköylüler, halkın ihtiyaçlarına somut çözümler üretmek için siyasetçilere şu çağrıda bulundu. "MEB’in özel gün ve kutlamalardan çıkardığı 23 Nisan kutlamasını mahalleli olarak böyle kutladık. Kuru kuru büstlere çelenk koyarak bir yere varmadığımız artık görülmeli. Eğlenceyi gören anne babalar çocuklarıyla oyun alanına aktı. Burası, mütedeyyin seçmenin çok olduğu, belediyesi AKP'de olan bir ilçe. Ancak parktaki halk büyük büyük bir teveccüh gösterdi. Ülkede yaratılan kutuplaşmadan artık bıktıkları şeklinde yorumlanabilir bu durum. İnsanların alternatif kutlamalara ne kadar aç olduğunu gözlemledik. Tam bir şenlik havasında kutlandı. Halkın bu tür şenlikli kutlama ve anmalar ne kadar aç olduğu gözlendi."

.

ÇEKMEKÖY DAYANIŞMA DERNEĞİ HAKKINDA 

Çekmeköy Dayanışma Derneği 2016 Ocak ayında kuruldu. Kurulduğundan beri 23 Nisan kutlamalarına özen gösteren dernek özellikle doğa içinde, açık alanda geleneksel oyunlarla 23 Nisan'ı karşılıyor. Dernek kent haklarına, çevre sorunlarına duyarlı bir dernek olmak için çalışmalar yürütüyor. (HABER MERKEZİ)