Üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir hayatını kaybetti

İntihar teşebbüsünde bulunduğu öne sürülen üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir, yaşamını yitirdi. Karademir'le aynı odada bulunan akademisyen ise serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okul gezisinde intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen üniversite öğrencisi Başak Alara Karademir, hayatını kaybetti.

T24'ün haberine göre, İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan Başak Alara Karademir, 20 kadar arkadaşı ve üniversiteden 2 öğretim üyesiyle birlikte bir gezi programına katıldı. 23 Mart'ta Ankara’ya giden gezi grubu birçok yeri ziyaret edip akşam yemeği yedikten, saat 23.00 sıralarında otele döndü.

Daha sonra bir arkadaşlarının odasında toplanan öğrenciler, Yrd. Doç. H.A.G.'nin de bulunduğu odada sohbet etti. Bu sırada H.A.G. ile Karademir arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın ardından H.A.G., odasına giderken; Başak Alara Karademir de odasına döndü. Bir süre sonra Karademir'in, oda arkadaşına “Hocadan özür dileyeceğim” diyerek H.A.G.'nin odasına gittiği belirtildi.

RESEPSİYONİSTLERDEN YARDIM İSTEDİ

Kamera kayıtlarına göre H.A.G., 1 saat 2 dakika sonra, otel lobisine indi ve resepsiyonistlerin ifadesine göre “Öğrencim kendini benim odamdaki banyoya kilitledi, müdahale edemiyorum, gelin kapıyı açın” dedi. Daha sonra H.A.G. ile resepsiyonistler otel odasına çıkarak banyonun kapısını açtı ve Karademir’in kendini banyodaki duşakabine astığını gördü.

Otel görevlileri polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İntihar girişiminde bulunduğu öne sürülen Karademir, kaldırıldığı hastaneden yoğun bakım ünitesine alındı. Karademir, bu akşam kaybetti.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Polis tarafından gözaltına alınan H.A.G., adliyeye sevk edildi. H.A.G'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. H.A.G'nin ifadesinde “2 yıldır ilişkimiz vardı. ‘Ayrılırsan intihar ederim’ diyordu” dediği belirtildi.