Otelde doğum yaptı, göbek bağını kesti, kağıt havluya sardığı bebekle uçağa geldi!

Almanya'ya gitmek için İstanbul'a gelen ABD'li anne otelde kendi kendine doğum yaptı. Göbek bağını kestiği bebeği kağıt havluya sarıp Atatürk Havalimanı'na getirdi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da önceki gece otelde doğum yapan ABD'li anne ve bebeğine, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan çalışanlar yardıma koştu. Annenin kağıt havlulara sarılı bir bebekle, bebek bakım odasına girdiğini gören havalimanı çalışanları bebeğin bakımında anneye yardım etti. Bebeğe 'Xavier' adının yanına 'Ata' ismi de verildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçağı ile Atlanta'dan İstanbul'a gelen ve dün Almanya'nın Stuttgart kentine gidecek olan Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nde yer personeli olarak çalışan 22 yaşındaki Tai Freeman dinlenmek için Atatürk Havalimanı yakınlarındaki bir otele yerleşti. Doğum sancısı tutan Freeman, dün akşam saat 20.40'ta erkek bir çocuk doğurdu. Kendi imkanlarıyla bebeğinin göbek bağını kesen Freeman, Stuttgart'a gitmek için sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı'na geldi.

Bir kadının kağıt havlulara sarılı bir bebekle, bebek bakım odasına girdiğini gören havalimanı çalışanları anneye yardımcı olmak ve bebeğin bakımını yapmak için yanına gitti. Çalışanlar, bebeğe bez, mama ve kıyafet alırken genç anne Tia Freeman, Atlanta'dan Stuttgart'a gitmek için İstanbul'a geldiğini ve dinlenmek için otele yerleştiğini söyledi. Freeman, "Dün gece 20.40'ta doğdu. Şimdi de geri gitmeye çalışıyorduk. İyi hissediyorum. Şimdi iyileştiğimi tahmin ediyorum. İstanbul'a indim Almanya'ya gidecektim. Otele yerleştim, sonra sürpriz bir şekilde doğum gerçekleşti. Çok hızlı bir şekilde oldu. Hastaneye gidemedim. Babası Atlanta'da. Almanya'ya arkadaşlarımı ziyarete gidiyordum" dedi. Çalışanlar, genç anne ve bebekle gazetecilere poz verdi. Bebeğe Xavier adının yanına Ata ismi de verildi. Tia Freeman ve Xavier Ata bebek işlemler için ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na götürüldü. Otele yerleştirilecek anne ve bebeğin kurallar gereği 48 saat İstanbul'da kaldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Stuttgart'a uçabileceği belirtildi. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler anne bebek doğum