Üsküdar'daki otobüs kazasının şoförü tutuklandı

3 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası mahkemeye sevk edilen özel halk otobüsü sürücüsü Selim Karakaya tutuklandı. Gerekçe olarak "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üsküdar'da durağa girerek 3 kişinin ölümüne neden olan halk otobüsü şoförü Selim Karakaya, sevk edildiği mahkemede tutuklandı. İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden yapılan yazılı açıklamada, kazaya neden olan otobüsün önceki gün hizmete başladığı ve yeni nesil bir araç olduğu belirtilmişti.

'ARABA BENDEN ÇIKTI, HİÇBİR ŞEY YAPAMADIM'

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri yetkilisi Ramazan Şen ise, "Şoförle görüştüm. Kendisi, 'araba benden çıktı, hiçbir şey yapamadım' diyor. Araba kendi kendine kontrolü kaybetmiş. Arabayı durduramamış ve girmiş" diye konuşmuştu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimize bağlı olup, 13 numaralı Ataşehir-Kadıköy hattında çalışmakta olan 34 VN 7071 plaka numaralı Özel Halk Otobüsü, bugün sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin arkasındaki Dr. Eyüp Aksoy caddesi üzerinde , henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak durağa dalmıştır. Meydana gelen elim kaza da 3 vatandaşımız hayatını kaybederken birçok vatandaşımızda yaralanmıştır. Kaza sonrasında olay yerine intikal eden görevlilerimiz tarafından olay takibe alınmış olup, kaza nedeni araştırılmaktadır. Kazaya neden olan otobüs dün itibariyle hizmete başlamış yeni nesil bir araçtır."

(DHA)