Reyhanlı'da roket eve düştü: 1 genç hayatını kaybetti

Sabah saatlerinde Suriye tarafından atıldığı belirtilen iki roket evleri vurdu. 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Kente öğleden sonra iki roket daha düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK'nin Afrin'e yönelik operasyonu 12. gününe girerken DHA'nın haberine göre sabah saatlerinde Suriye tarafından atılan iki roketten biri Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Gültepe mahallesindeki bir eve isabet etti. 2 katlı evde uyuyan Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Fatma Avlar, saldırıda hayatını kaybetti, 1 kadın da yaralandı.

İlçeye öğleden sonra iki roket daha isabet etti. Saat 14.20 sıralarında atılan bir roket, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Gültepe Mahallesi'nde bir evin önüne, diğeri de Reyhanlı çevre yoluna düştü. Her iki olayda 1 kişi yaralandı.

Fatma Avlar, 17 yaşında hayatını kaybetti.

Aynı mahalledeki yan sokağa düşen ikinci roket ise bir evin bahçe duvarına isabet etti. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Roketlerin düştüğü yerlerde geniş çaplı inceleme yapan polisler, toplanan ilçe sakinleri uzaklaştırdı.

Roket mermisi, Avlar ailesinin Gültepe mahallesindeki evine isabet etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar ilçemize 30'un üzerinde roket isabet etti. Bu olaylarda 50'nin üzerinde kişi yaralandı, 1'i Suriyeli olmak üzere bugün kaybettiğimiz gencimizle 2 kişi hayatını kaybetti" dedi.

Roket isabet eden ev ve park halindeki bir araçta hasar oluştu. Öte yandan TSK, "Zeytin Dalı Harekatı" adı verilen operasyonun bilançosuna dair açıklama yaptı. TSK, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 712 oldu. Dün gece savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen hava harekatında terör örgütlerinin 22 hedefi imha edildi" dedi. (DHA/HABER MERKEZİ)

Etiketler Reyhanlı Roket Afrin