Kadına şiddeti engellemek isteyen futbolcu öldürüldü

Futbolcu Yunus Emre İzol ve arkadaşları, bir kadını darp eden kişiyi durdurmak istedi. Saldırganın bıçakladığı İzol, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yedikulespor'da forma giyen futbolcu Yunus Emre İzol ve arkadaşları, bir kadına şiddet uygulayan Ayhan A.'yı durdurmak istedi. Saldırganın bıçakladığı İzol hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Yunus Emre İzol ve arkadaşlarının, dün saat saat 23.00 sıralarında Yedikule İmrahor Caddesi üzerinde taksiye binmeye çalışan bir kadının dövüldüğünü gördüler. Kadını kurtarmak isteyen İzol ve arkadaşları ile Ayhan A. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında İzol, kalbine aldığı 2 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi, Abdülhamit Akın ve Uğur Taşkın yaralandı.

Kavga sırasında elinden yaralanan saldırgan Ayhan A., tedavi için gittiği hastanede gözaltına alındı.

'BIÇAKLADI, BOĞUŞTUK'

Olayda yaralanan Abdülhamit Akın yaşananları anlattı. Akın, "Olay sırasında işyerimde oturuyordum. Bağrışma sesleri geliyordu. Dışarı çıkıp baktığımda taksinin içerisinde bir bayanın saçından tutulup sürüklenmeye çalışıldığını gördüm. Bıçaklayan şahıs 'telefonumu ver' diye bağırıyordu" dedi.

Saldırgana müdahale ettiklerini söyleyen Akın, şöyle devam etti:

"Müdahale ettik, adamın elinden tuttum kadının saçlarını kurtarmaya çalıştım. Şahsı esnaflar tutuyordu. Elinden aldıktan sonra kadının kaçtığını görünce bıçağı çekti, küfür etmeye başladı. Beni bıçakladı, boğuştuk. Daha sonra Yunus İzol'un kalbinden bıçaklanarak yere düştüğünü gördüm. Ardından Yunus İzol ile Samatya SSK'ya gittik. Hastanede 2 dakika sonra Yunus İzol'u kaybettik." (İSTANBUL/DHA)